Van Rhijn tweede keus bij AZ: 'Terugkeer naar Ajax was nooit aan de orde'

Reacties

Ricardo van Rhijn verwacht de komende weken nog geen basisplek bij AZ. De nieuwe rechtsback van de Alkmaarders is nog niet fit genoeg en zijn coach John van den Brom is zeer tevreden over zijn huidige rechtsachter Jonas Svensson.

Van Rhijn tweede keus bij AZ: 'Terugkeer naar Ajax was nooit aan de orde'

Ondanks interesse van andere binnen- en buitenlandse clubs, koos Van Rhijn deze zomer voor een huurperiode bij AZ. 'Hier was het gevoel fijn', zegt hij tegenover de NOS. 'Ik ben blij dat ik weer dicht bij familie en vrienden ben. Alle omstandigheden zijn goed om hier een mooi seizoen te gaan draaien.' Een terugkeer bij Ajax is nooit aan de orde geweest, zo benadrukt Van Rhijn. 

Nadat hij twee seizoenen geleden uit de basis werd verdreven bij Ajax door Kenny Tete, besloot hij om zijn geluk te gaan beproeven bij Club Brugge. Dat ging aanvankelijk goed, totdat hij halverwege het seizoen een hardnekkige enkelblessure opliep. Daardoor verloor hij zijn basisplaats en haalde hij niet meer het niveau van voor de winterstop.

Hij realiseert zich wel dat hij niet direct aanspraak maakt op een basisplek. 'Dit is eigenlijk pas mijn eerste week dat ik weer train. Ik heb nog wat wedstrijdritme nodig. De afgelopen maand heb ik wel getraind, maar niet met een groep. Ik was veel binnen bezig met een personal trainer. Het zal nog even duren voordat ik het ritme heb om mee te doen met het eerste van AZ.'

Ook trainer Van den Brom bevestigt dat. Hij is meer dan tevreden over zijn huidige rechtsback Svensson. 'Laten we daar meteen duidelijk over zijn: we hebben Ricardo niet gehaald als opvolger of vervanger van Jonas. Als we over iemand tevreden zijn, dan is het wel over Jonas. Laat daar geen discussie over zijn.' Toch ziet de coach wel mogelijkheden voor de voormalig Ajacied. 'Hij houdt de trainingen gemakkelijk vol en ik denk dat we snel over hem kunnen beschikken, terwijl ik in eerste instantie dacht dat het nog wel even zou duren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.