Van Praag biedt excuses aan om uitspraken: 'Het was dom van me'

Reacties

Michael van Praag is teruggekomen op de uitspraken die hij maandag deed in een interview op Radio 1. Op zijn laatste dag als KNVB-voorzitter vergeleek Van Praag de stadionwerkzaamheden in Qatar op ongelukkige wijze met werkzaamheden aan het dak van De Grolsch Veste in 2011, waarbij twee doden vielen. Van Praag had niet de intentie iemand daarmee te kwetsen.

Van Praag biedt excuses aan om uitspraken: 'Het was dom van me'
© Pro Shots

'Ik wil aan iedereen graag mijn welgemeende excuses aanbieden voor mijn opmerking over het stadiondak van FC Twente', laat Van Praag nu weten via Twitter. 'Ik heb het niet gezegd zoals ik dat eigenlijk wilde en bedoelde en dat was dom van me. Het spijt me dat ik mensen pijn heb gedaan.'

Bij werkzaamheden aan het stadion van FC Twente kwamen acht jaar geleden een 31-jarige man uit Nijverdal en een 24-jarige man uit Oldenzaal om het leven, toen een deel van het dak instortte. Van Praag gaf in het bewuste vraaggesprek aan dat er 'mensen gewond raakten'. FC Twente liet in een reactie aan VI al weten Van Praags uitspraken 'zeer ongelukkig' te vinden, met name voor de nabestaanden en gewonden van de dakramp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.