Van Polen wilde koste wat kost 'VVV-scenario' voorkomen tegen Ajax

Bram van Polen was na afloop van de nederlaag van PEC Zwolle tegen Ajax vooral blij dat het 'slechts' bij 4-0 bleef. De aanvoerder van De Blauwvingers kwam na de rust binnen de lijnen met als enige doel erger leed te voorkomen.

Ajax
Ajax
4 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Vanaf de bank zag de van een blessure teruggekeerde Van Polen hoe zijn ploeggenoten al na tien minuten op een 2-0 achterstand kwamen, door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en Quincy Promes. 'Ik moest toen meteen aan VVV denken', vertelde Van Polen voor de camera van FOX Sports. In het duel met de Venlonaren maakte een ontketend Ajax liefst dertien treffers. 'Natuurlijk ga je dan rekenen, zeker als het zo snel gaat. Zij wilden zich revancheren voor de uitschakeling in de Champions League, dat kon je echt zien.'

Van de bravoure van John Stegeman, die had aangekondigd Ajax pijn te willen doen, was weinig te zien op het veld. De oefenmeester zelf was in de rust, met een 3-0 tussenstand op het scorebord, vooral bezig met reparatiewerkzaamheden. 'Er zat een bepaalde angst in', vond Stegeman. 'Na de eerste tegengoal werd het ineens heel matig. In de kleedkamer heb ik gezegd: "Tot hier en niet verder". Door wat aanpassingen kregen we meer grip en liepen we minder achter de feiten aan.'

In een poging erger te voorkomen schakelde PEC Zwolle over naar een andere formatie en in de tweede helft verscheen Van Polen ten tonele. 'De tweede helft zijn we met drie achterop gaan spelen. Het was alleen maar tegenhouden, omdat je hier niet met 6 of 7-0 wilt verliezen. Na rust ging dat beter, maar is het jammer dat er alsnog eentje valt.' Komende dinsdag kan PEC de nare smaak van de nederlaag wegspoelen, als het voor de KNVB beker op bezoek gaat bij Keuken Kampioen Divisie-ploeg Excelsior.