Van Persie voorspelt winnaar Premier League: 'Dat zegt mijn gevoel'

Reacties

Robin van Persie denkt dat Arsenal voor het eerst sinds het seizoen 2003/04 beslag gaat leggen op de landstitel. De voormalig aanvaller van The Gunners concludeert dat Mikel Arteta een kampioenselftal heeft gesmeed.

Van Persie voorspelt winnaar Premier League: 'Dat zegt mijn gevoel'
© Pro Shots

Het laatste kampioenschap van Arsenal dateert van negentien jaar geleden. Vlak daarna maakte Van Persie zijn entree bij de club. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zou acht jaar het shirt van Arsenal dragen en volgt zijn oude werkgever nog op de voet. 'Als je naar deze periode kijkt... Dit is waar echt elk punt telt', zei Van Persie voor de camera van Sky Sports.

Met nog tien wedstrijden te gaan staat Arsenal acht punten voor op naaste achtervolger Manchester City. The Citizens hebben wel nog een wedstrijd tegoed. 'Arsenal heeft een paar moeilijke wedstrijden gehad, waarin ze de drie punten hebben gepakt. Dat is wat het een kampioenselftal maakt. Ze hebben zich bewezen.'

Het laatste stuk
Dat wil volgens Van Persie, die na zijn tijd in Londen de overstap maakte naar Manchester United, niet zeggen dat de titelstrijd al is beslist. 'Het laatste stuk is altijd moeilijk. Dat wordt interessant om te zien, maar mijn gevoel zegt dat Arsenal de Premier League gaat winnen. Het is lang geleden, dus ik ben blij voor ze als het lukt.'

Dat Van Persie het voetballen zelf nog niet is verleerd, bewees hij zondag tijdens een benefietduel in Glasgow. Als onderdeel van een wereldelftal scoorde hij twee keer tegen Rangers FC. Met name het eerste doelpunt is het bekijken meer dan waard.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.