Van Persie ook tegen Spurs belangrijk voor Arsenal

Dat Robin van Persie de man in vorm is bij Arsenal bleek ook tijdens de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Mede door twee goals van de Nederlander wonnen The Gunners de Londense derby met 3-0.

Arsenal legde basis voor de zege in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Tot dan toe was er sprake geweest van een gelijkopgaande wedstrijd. Twee onachtzaamheden van The Spurs bezorgden de gasten een 2-0 achterstand met de rust.

Eerst lette de Spurs-defensie niet goed op bij een lage voorzet van Bacary Sagna. Van Persie was het meest attent en schoot de 1-0 achter doelman Gomes (foto onder). Luttele seconden later was het opnieuw raak. Vanaf de aftrap verspeelde Wilson Palacios de bal aan Cesc Fabregas. De Spaanse international ontweek twee tackles en rondde vervolgens beheerst af oog in oog met Gomes.

Tottenham Hotspur kwam die klap in de tweede helft niet meer te boven. De gasten maakten zich ook bij de derde goal belachelijk. De spelers van The Spurs stopten omdat de grensrechter vlagde na een overtreding van Benoît Assou-Ekotto op Eduardo da Silva. Scheidsrechter Mark Clattenburg gebaarde echter dat er moest worden doorgespeeld. Sagna profiteerde en diens voorzet belandde via het scheenbeen van Ledley King bij Van Persie, die simpel voor 3-0 zorgde.

Door de zege heeft Arsenal 22 punten uit 10 wedstrijden. Dat zijn er twee minder dan koploper Chelsea. Voor Tottenham Hotspur verdween de koppositie voorlopig uit zicht. De nummer vier van de Premier League heeft 19 punten uit 11 duels.