Van Persie neemt de regie op weg naar Letland

Reacties

Robin van Persie neemt in de aanloop naar het cruciale EK-kwalificatieduel met Letland van vrijdag een hoofdrol op zich. De ervaren aanvaller gaat met jongere ploeggenoten rond de tafel.

Van Persie neemt de regie op weg naar Letland

'Misschien is het nu wel tijd dat ik op een relaxte manier wat jongens apart neem', zegt Van Persie tegen Voetbal International. 'Gewoon om eens te kijken hoe zij erin staan. Dat hoort ook bij mijn rol. Vroeger was dat anders. Als je jong bent ben je met jezelf bezig, maar naarmate je ouder wordt verbreed je ook in dat opzicht je horizon. Met elkaar praten is altijd goed. Zeker in deze situatie.'

Daarmee verwijst Van Persie naar de beroerde stand van zaken in Groep A van de EK-kwalificatiereeks. Daarin bezet Oranje de derde plaats, met vijf punten achterstand op IJsland en zes punten minder dan Tsjechië. Letland, vrijdag de opponent in Riga, staat met drie punten vijfde.

De druk staat er dus op bij Oranje. 'Hoe gek het ook klinkt, ik vind het wel leuk', reageert Van Persie. 'In die zin dat het spanning met zich meebrengt, dat je niet weet wat je te wachten staat. Dat is voor het eerst, sinds ik deel uitmaak van Oranje. Normaal gesproken winnen we onze wedstrijden in de kwalificatie vrij eenvoudig. Nu moeten we aan de bak.'

In de voorbereiding op het uitduel met Letland werkt Oranje vanmiddag een besloten training af in het stadion van AZ. Hiddink beschikt daarbij over een fitte selectie van 22 man. Gisteren haakte Ron Vlaar nog wel af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.