Van Persie met snelste goal aan basis succes Arsenal

Robin van Persie nam Arsenal als een echte aanvoerder zondag bij de hand. Zijn productie was doorslaggevend in de thuiswedstrijd tegen Sunderland (2-1).

Van Persie maakte van de gelegenheid gebruik om vóór het duel met Sunderland in het programmaboekje de eventuele twijfels over zijn inzet voor The Gunners weg te nemen. De Oranje-international vertaalde zijn woorden naar prestaties op het veld.

Binnen een halve minuut had Van Persie al zijn vierde treffer van het seizoen te pakken. Net binnen het strafschopgebied prikte hij de bal achter Sunderland-keeper Simon Mignolet. Met 29 seconden was het in de Premier League de snelste treffer van het seizoen.

Maar Sunderland beantwoordde de bliksemstart van Arsenal na een half uur. Sebastian Larsson, die in 2006 drie duels speelde voor de Londense opponent, tekende met een schitterende vrije trap voor de gelijkmaker.

Het laatste woord was echter voor Van Persie. Acht minuten voor het einde bracht hij met een vrije trap Arsenal de drie punten, waardoor zijn club de sprong maakte naar het linkerrijtje in de Premier League. Foto: VI Images