Van Persie matchwinner Fenerbahçe in donkerrood duel

Fenerbahçe heeft dankzij een doelpunt van Robin van Persie de koppositie in Turkije weer heroverd. Fener won met 1-0 van laagvlieger Kayserispor, dat liefst drie rode kaarten kreeg.

Van Persie begon het duel nog op de bank, maar mocht na rust invallen. Kayserispor stond toen al met tien man op het veld, na twee gele kaarten voor Larrys Mabiala. Ook bankzitter Kayacan Erdogan kreeg voor rust al een rode kaart. Ex-Eredivisiespelers en basisspelers Ömer Bayram (NAC Breda), Deniz Türüc (Go Ahead Eagels) en Diego Biseswar (Feyenoord) mochten wel blijven staan.

Van Persie had slechts acht minuten nodig om tot scoren te komen. Na een lage voorzet van Hasan Ali Kaldirim tikte de 32-jarige Rotterdammer zijn tiende competitiedoelpunt binnen. Vier minuten later mocht concurrent Fernandão aanleggen vanaf de strafschopstip, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Ali Ahamada.

In de slotfase viel met Adnane Tighadouini nog een andere oude bekende uit de Eredivisie in en ook hij pakte nog een gele kaart. Sinan Bakis zorgde voor een passend slotakkoord door in de 95ste minuut de derde rode kaart voor de bezoekers te pakken. Er werd echter niet meer gescoord en dus bleek de treffer van Van Persie goud waard.

Fenerbahçe gaat door de minieme zege weer over Besiktas heen, maar die club heeft nog een duel tegoed. Kayserispor blijft vijftiende. Volgende week zondag staat de derby tegen nummer vijf Galatasaray op het programma voor Van Persie en co. Donderdagavond wacht Sporting Braga in de return van de achtste finale van de Europa League. De Turken verdedigen dan een 1-0 voorsprong.