Van Persie junior op dreef, Rivaldo strikt zoon Pelé

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Persie junior op dreef, Rivaldo strikt zoon Pelé

Shaqueel heeft het talent niet van een vreemde. De achtjarige zoon van Robin van Persie scoort op zeer fraaie wijze in de achtertuin van Huize Van Persie.

Great trick shot by Shaqueel! GOOOOOOALLLLLL Yessssssss lovely assist though 😂🔝

Een video die is geplaatst door Robin van Persie (@robinvanpersie) op

Edinho, de zoon van de Braziliaanse voetballegende Pelé, is de nieuwe trainer van tweedeklasser Mogi Mirim, de club van voorzitter en voormalig Barcelona-vedette Rivaldo. Of de Braziliaan daadwerkelijk aan zijn eerste trainersklus gaat beginnen, is overigens op zijn zachtst gezegd niet zeker. Vorig jaar werd Edinho namelijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 33 jaar voor het witwassen van geld in een drugszaak. In afwachting van het finale oordeel heeft hij dus in ieder geval wat te doen.

• Voormalig Manchester United-aanvaller Eric Cantona is erg te spreken over de huidige manager Louis van Gaal. Die loftuiting kan Louis ook weer op zijn cv zetten, de Fransman is immers een van de meest populaire spelers uit de rijke geschiedenis van de Engelse topclub.

• FC Groningen heeft ruim tachtigduizend euro opgehaald voor het goede doel Make-A-Wish. Een van de items was een gesigneerd shirt van Zlatan Ibrahimovic. Onder anderen Erik Nevland, Hans Nijland, Pierre van Hooijdonk en Evgeniy Levchenko kunnen terugkijken op een mooie en succesvolle avond.

• Dat Héctor Bellerín en Theo Walcott, beiden actief bij Arsenal, razendsnel zijn wisten we al. Toch is de Britse sprinter Richard Kilty benieuwd hoe snel ze daadwerkelijk zijn. Volgens diverse berichten zou Bellerín zich zelfs kunnen meten met Usain Bolt, de snelste man op aarde. Dat lijkt Kilty, de regerend Europees en wereldkampioen op de zestig meter, sterk. Sterker nog, hij zet liefst dertigduizend pond in voor een sprintduel met het duo van de Londenaren.

Hyun-Jun Suk speelde in het verleden voor Ajax en FC Groningen. Tegenwoordig vertoont hij zijn kunsten in het shirt van het Portugese Vitória Setúbal. Afgelopen zondag maakte hij een zeer fraaie treffer tegen Sporting Lissabon (2-1 nederlaag).

• Niet alleen Hyun-Jun Suk scoorde fraai afgelopen weekend. Lucas Antonio Wílchez was met deze schitterende uithaal medeverantwoordelijk voor de 2-0 zege van Club Atlético Tigre op Estudiantes.

Petr Cech is niet alleen een uitstekende doelman, maar de huidige reserve-keeper van Chelsea kan ook vrij aardig drummen.

Jonas Gutiérrez kreeg bij zijn terugkeer bij Newcastle United in maart al een warm welkom van de fans van zijn club. De Argentijn overwon teelbalkanker en werd maandag ook door de supporters van Liverpool warm onthaald. De middenvelder speelde overigens in Liverpool zijn tweehonderdste officiële duel namens The Magpies (2-0 overwinning Liverpool) en reageerde na afloop op de staande ovatie die hij kreeg.

Arjen Robben is op de weg terug. De vleugelaanvaller van Bayern München kan mogelijk over twee weken al zijn entree maken, zo meldde hij zelf. Bayern plaatste op het twitteraccount een foto waarop te zien is dat Robben flink aan het trainen is. Het treffen met FC Porto in de kwartfinale van de Champions League komt nog wel te vroeg voor de international, die in maart een gescheurde buikspier opliep. Maar aan zijn rentree wordt gewerkt!

• Het Spaanse dagblad El Mundo Deportivo komt met wel een heel bijzonder nieuwtje. De UEFA zou een wedstrijd overwegen waarin een team met spelers uit de Zuid-Europese competities het opneemt tegen een team bestaande uit spelers die hun brood in Noord-Europa verdienen. Afgekeken van het Amerikaanse basketbal, waarin de All-Stars van de oostkust en een team van sterren van de westkust het ieder jaar tegen elkaar opnemen. Mocht dit plan van de UEFA doorgang vinden dan is de kans dus erg groot dat Messi en Cristiano Ronaldo in één team komen te spelen. Smullen geblazen!

'Als ik mezelf een rapportcijfer moet geven over mijn eerste seizoen zou het een C- zijn.'
Luke Shaw is dit seizoen nog niet erg gelukkig bij Manchester United. De miljoenenaankoop kwam afgelopen zomer over van Southampton voor circa 37,5 miljoen euro. Sinds zijn overgang heeft de linksback echter nog geen indruk kunnen maken, mede door blessures en concurrentie van Ashley Young en Daley Blind. In gesprek met Match of the Day Magazine gaf Shaw zichzelf evenwel een voldoende. Een C-, dat valt in Nederland te vergelijken met een zes.

'Op dit moment bewaar ik de ballen in glazen dozen, in een kamer waar ik al mijn prijzen heb. Maar ik denk eraan om iets bijzonders te doen zodat ze een specialere plaats krijgen.'
 Lionel Messi heeft inmiddels een flinke verzameling wedstrijdballen, want 32 keer mocht de Argentijnse grootheid van Barcelona het speeltuig na afloop van de wedstrijd mee naar huis nemen als aandenken aan weer een hattrick. (Website Barcelona)

'Wat onze Emir heeft gedaan, laat zien dat hij op de eerste plaats een mens is. We kunnen niet veranderen wat hij heeft gedaan, maar we kunnen aan de kant van de gerechtigheid en de waarheid gaan staan. Hij heeft zich geweerd tegen de beledigingen en het gebrek aan respect voor hem als speler.'
• Emir Spahic zit thuis zijn zonden te overdenken. Bayer Leverkusen ontsloeg hem na een kopstoot aan een steward. De Bosniër krijgt via Facebook een steun in de rug van zijn landgenoot en Schalke 04-speler Sead Kolasinac.

• Toni Duggan deed wat menig ander zou doen. Ze maakte breed lachend een selfie met Louis van Gaal, toen ze de Nederlandse coach tegenkwam in een restaurant en zette die met enige trots op Instagram. Maar ze kreeg spijt van haar actie. Na de nodige negatieve reacties haalde ze de foto er weer af. Dat niet iedereen even gelukkig was met de selfie was ook wel enigszins te verwachten. Duggan speelt namelijk voor het vrouwenteam van Manchester City, dat de dag van de ontmoeting met Van Gaal ten onder was gegaan tegen de grote rivaal United.

'Het is haast onmogelijk om van deze spelers een team te maken'
Zvonimir Boban is allerminst te spreken over wat AC Milan laat zien, en dat ligt ook aan trainer Filippo Inzaghi. 'Die heeft ook geen plan.' De twee voormalig spelers van de Rossoneri  zitten duidelijk niet meer op één lijn. Zondag na het 1-1 gelijkspel tegen Sampdoria stonden de twee, in hun nieuwe rol als tv-analist bij Sky Italia en trainer van Milan lijnrecht tegenover elkaar. 'In de eerste helft speelde je goed, maar zij waren ook heel slecht. Niet? Oké, dan heb je er een unieke en heel bijzondere kijk op', was het laatste woord van Boban.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.