Van Nistelrooy scoort ook voor Man United

Zijn drie treffers tegen Schotland hebben Ruud van Nistelrooy kennelijk weer over het dode punt geholpen, want tegen Blackburn Rovers scoorde de spits eindelijk weer eens voor ManU. Ook Brett Emerton pikte zijn doelpuntje mee, maar de oud-Feyenoorder kon de nederlaag voor zijn ploeg niet voorkomen: 2-1.

Manchester United speelde verre van goed, zaterdagmiddag. Maar hoewel de uitslag anders doet vermoeden, boekten de Mancunians uiteindelijk toch een regelmatige overwinning. Grootste plusplunt was wellicht nog de treffer van Ruud van Nistelrooy, waarmee hij halverwege de eerste helft de score openbrak.

Vier competitiewedstrijden lang had hij immers al drooggestaan. De laatste keer dat de Brabander voor zijn eigen treffer in de Premier League had mogen juichen, dateerde immers al weer van 4 oktober, toen hij tegen Birmingham City vanaf de strafschopstip raakschoot.

Nu was het in de 24ste minuut zover, op aangeven van Quinton Fortune. Het was toch al de wedstrijd van de Zuid-Afrikaan, want een kwartiertje later meldde hij zich opnieuw voor de assist. Die tweede United-treffer was overigens een fraaie. Van Nistelrooy stond aan de basis, gaf voor op Fortune, die op zijn beurt onzelfzuchtig Kléberson in stelling bracht. De Braziliaan tekende zijn eerste treffer voor de Red Devils aan: 2-0.

Blackburn Rovers kon daar eigenlijk maar weinig tegenover stellen. Slechts één keer toonde de ploeg zich écht gevaarlijk en dat leverde meteen de aansluitingstreffer op. Ex-Feyenoorder Brett Emerton was de schutter: 2-1.