Van Nistelrooy een miljard waard, samba in kleedkamer Brazilië

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Nistelrooy een miljard waard, samba in kleedkamer Brazilië

'Ruud van Nistelrooy zou in deze tijden zeker 1 miljard waard zijn. En Beckham? Ook een miljard. En Giggs? Twee miljard.'
• Volgens Ierland-assistent Roy Keane wordt er vandaag de dag voor matige spelers al snel dertig tot veertig miljoen euro neergelegd. Zijn voormalig teamgenoten bij Manchester United zouden tegenwoordig volgens hem ook voor duizelingwekkende bedragen worden verkocht.

• AS Roma maakt er een sport van om spelers op een bijzondere manier aan te kondigen. Met dit filmpje werd Patrik Schick welkom geheten bij de Romeinen.

• Geef de Brazilianen een bal en ze vermaken zich. Neymar en Dani Alves tegenover Marcelo en Thiago Silva.

Marko Vejinovic maakt nieuwe vrienden.

Franck Ribéry en Arjen Robben zijn acht jaar samen.

• Het is vandaag ook precies acht jaar geleden dat Cristiano Ronaldo zijn eerste goal maakte voor Real Madrid. In de thuiswedstrijd tegen Deportivo La Coruña scoorde de Portugees in de 34e minuut vanaf de penaltystip. Sindsdien maakte de viervoudig wereldvoetballer van het jaar in 396 officiële wedstrijden voor de Galacticos 407 doelpunten.

• Met zijn verkeerde been nog wel! Alexandre Lacazette stiftte op de training van Frankrijk, in aanloop naar het duel met Nederland, heerlijk raak.

'Ik wist niet dat Messi bij Real Madrid speelde.'
• Een kleine sneer van Geoffrey Kondogbia aan het adres van Cristiano Ronaldo. Toen hem na de wedstrijd van zondagavond (Real Madrid - Valenica 2-2) werd gevraagd wat hij ervan vond dat de beste speler van de wereld niet meedeed bij De Koninklijke, liet hij zijn voorkeur blijken tussen de twee wereldsterren. Overigens werd de uitspraak snel daarna ontkend. Gevalletje geschrokken van de ophef of heeft hij het echt niet gezegd?

• Ze zijn elkaar een paar keer misgelopen bij Oranje, maar nu zijn ze allebei wel tegelijkertijd opgeroepen. Marco van Ginkel en Davy Pröpper, al van jongs af aan beste vrienden, blikken vooruit op de belangrijke wedstrijden tegen Frankrijk en Bulgarijë.

• Een bijzondere gast bij Fortuna Sittard aanstaande vrijdag. Fernando Ricksen, de voormalig international die sinds een paar jaar met de spieraandoening ALS kampt, is door de club als eregast uitgenodigd. 

'Natural born animal'
• Of hij nog fit is? De 35-jarige Zlatan Ibrahimovic, die onlangs zijn contract verlengde bij Manchester United, geeft op Instagram antwoord met zijn afgetrainde lichaam. De foto heeft al ruim 1,3 miljoen likes gekregen.

Natural born animal

Een bericht gedeeld door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Stevan Jovetic beleefde zondag een bizarre situatie. Vanaf het vliegveld van Nice ging hij op weg naar Monaco, waar hij zijn nieuwe club wilde aanschouwen tijdens het duel met Olympique Marseille. Hij zat niet alleen in de helikopter. Ook Marseille-voorzitter Jacques-Henri Eyraud stapte in. Die herkende de Montenegrijn niet en begon het verhaal dat zijn club bezig was een aanvaller vast te leggen, namelijk niemand minder dan Jovetic. De aanvaller liet daarop weten wie hij was. Eyraud ontstak daarna naar verluidt in woede en vertelde dat er al een medische keuring was gepland. Waarschijnlijk was de woede ook ingeven doordat Jovetic niet van Internazionale naar Marseille maar naar Monaco verhuist.

Gervane Kastaneer speelt zijn wedstrijden voor 1. FC Kaiserslautern met een beschermende bril, die hij sinds een scheurtje in zijn netvlies draagt. Maar maandag verloor de voormalig ADO Den Haag-aanvaller het kleinood na een duel met Louis Samson en Salim Khelifi van Eintracht Braunschweig. Na kort overleg aan de zijlijn keerde Kastaneer terug binnen de lijnen om een minuut later met zijn eerste, fortuinlijke, treffer in Duitse dienst Kaiserslautern te behoeden voor een nederlaag.

'Ik was nog nooit op Sardinië geweest, nu wil ik hier zo lang mogelijk blijven.'
Gregory van der Wiel toont zich uitermate gelukkig met zijn nieuwe club Cagliari. De rechtsback sprak kende weinig twijfels na onder andere een gesprek met technisch coördinator Michele Santoni, die dankzij zijn verblijf bij Ajax als video-analist Van der Wiel al kende.

'Ik denk dat Nainggolan al jaren op een enorm hoog niveau speelt bij AS Roma. In dat opzicht denk ik dat hij het altijd verdient om bij de nationale ploeg te zitten. Of er iets persoonlijks speelt? Dan is dat een situatie waar wij (de spelers, red.) niets over weten. Wij beslissen niet wie niet of wel komt, dat is de keuze van Roberto Martínez.'
Kevin De Bruyne wil zich niet helemaal branden aan de kwestie Radja Nainggolan, die tot zijn eigen verrassing niet meer is opgeroepen voor De Rode Duivels. (Het Laatste Nieuws)

'De spelers hebben zelf ook last van de hoge transfersommen.'
• Volgens de Franse bondscoach Didier Deschamps weten spelers dat zij geen invloed hebben op de soms enorme transfersommen. Paul Pogba, inmiddels door Neymar onttroond als duurste speler ooit, veranderde niet. Hij liet zich niet gek maken door het prijskaartje van 105 miljoen euro, dat Manchester United voor hem betaalde.

'Helaas kunnen we niet alle problemen van Chris oplossen, maar laten we als Feyenoorders en Rotterdammers onder elkaar ervoor gaan zitten en proberen te regelen dat we Chris kunnen helpen.'
• Leo Beenhakker toont zich een warm voorstander van de initiatieven om voormalig Feyenoorder Chris Gyan (38) te verlossen van zijn financiële problemen, mede veroorzaakt door gezondheidsproblemen. Het boek King van Michel van Egmond over de Ghanese cultheld moet enige verlichting brengen. Inmiddels zijn er meer acties gestart om hem te helpen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.