Van Nistelrooij krijgt slecht nieuws over Luuk de Jong

Reacties

De rentree van Luuk de Jong bij PSV laat nog wel even op zich wachten. In Eindhoven leefde de hoop dat de spits na deze interlandperiode weer inzetbaar zou zijn. Op de persconferentie voor het uitduel met Cambuur vertelde trainer Ruud van Nistelrooij dat van een comeback nog geen sprake is.

Van Nistelrooij krijgt slecht nieuws over Luuk de Jong
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
3 - 0
PSV
PSV

'Het zal nog een kwestie zijn van enkele weken', aldus de PSV-coach, die verder vertelde dat De Jong nog altijd apart traint. De wedstrijd tegen SC Cambuur is dus niet de laatste die PSV zonder zijn aanvalsleider tot een succes moet zien te brengen.

De Jong viel ruim een maand geleden met een spierblessure uit in de wedstrijd tegen Rangers en staat sindsdien aan de kant. Hij was eerder dit seizoen al belangrijk met een cruciale treffer tegen AS Monaco.

De absentie van De Jong is een bittere pil in het Philips Stadion, waar nu de drukste periode van het seizoen aanbreekt. De Brabanders spelen tussen nu en 12 november liefst twaalf wedstrijden, waaronder het Europese tweeluik met Arsenal en Eredivisie-wedstrijden tegen Ajax en AZ. Van Nistelrooij kreeg ook goed nieuws: Anwar El Ghazi en Fredrik Oppegard zijn weer beschikbaar voor de wedstrijd in het Cambuurstadion. Dat geldt nog niet voor Mauro Júnior, maar de Braziliaan heeft inmiddels wel de individuele training hervat.

Van Nistelrooij toonde zich in ieder geval blij dat zijn spelers over het geheel fitter zijn dan aan het begin van het seizoen. 'We hadden toen een aantal jongens die terugkwamen van blessures en bij wie je het rustig moest opbouwen. Nu hebben we dat met Anwar en met Oppegård, maar de rest is volledig belastbaar. Dat is gunstig.' El Ghazi zal voorlopig nog een basisplaats krijgen bij PSV. 'Nee, Anwar moet zijn minuten gaan maken. Ik denk dat het in de opbouw beter is voor hem om dat vanaf de bank te doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.