Van Nistelrooij grapt na compliment Advocaat: 'Dan ga ik daar maar mee door'

Reacties

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij heeft genoten van de bekerzege van zijn ploeg op ADO Den Haag (3-1) én het weerzien met Dick Advocaat in het Philips Stadion.

Van Nistelrooij grapt na compliment Advocaat: 'Dan ga ik daar maar mee door'
© ESPN
PSV
PSV
3 - 1
ADO Den Haag
ADO Den Haag

ADO kon in Eindhoven niet stunten, zoals SV Spakenburg dat tegen FC Utrecht deed. Met een B-ploeg legden de Hagenaren PSV eigenlijk geen strobreed in de weg. 'Ik vond dat ze wel volle bak gingen van begint tot einde, maar ze konden niet zo’n stempel drukken als Spakenburg bij Utrecht', blikt Van Nistelrooij terug op zijn persconferentie.

'Het was lekker dat we vroeg op voorsprong kwamen, want je weet dat ADO onder Dick Advocaat heel weinig tegengoals heeft, omdat ze compact staan. Daar moet je even doorheen komen, dat gebeurde snel, daarna werden we alleen te slordig. Maar uiteindelijk een stabiele overwinning', vindt Van Nistelrooij. 'Ik ben tevreden, want we zijn een stap dichter bij het doel: de beker verdedigen.'

De PSV-coach genoot ook van het weerzien met Advocaat, onder wie hij bij Oranje speelde. Van Nistelrooij bestempelde de veteraan woensdag nog 'misschien wel de grootste trainer ooit'. 'Ik noem hem nog steeds trainer, dat blijf je toch zeggen, als je onder iemand gewerkt hebt waar je heel veel respect voor hebt', legt Van Nistelrooij uit.

Nog even collega's 
'Het was geweldig om hem even te zien. We zijn ook nog een klein beetje collega's geweest, want we waren op een gegeven ogenblik allebei assistent van Danny Blind bij het Nederlands elftal', herinnert de PSV-trainer zich over zijn voorganger.

'We liggen natuurlijk dag en nacht uit elkaar qua trainersloopbaan. Zijn ervaring is ongeveer ons leeftijdsverschil of nog langer. Geweldig om hem te spreken, hij heeft altijd een warme persoonlijkheid, we hadden nog een kort gesprekje over de families. Dan weet je ook meteen waar het om draait. En je ziet ook weer zijn hand bij ADO, dat is altijd mooi om te zien. Hij is bij elke club of land dat hij heeft getraind, altijd succesvol geweest. Dat is heel knap', vindt Van Nistelrooij.

Gaf Advocat hem nog een tip mee in die gesprekken? 'Nee dat niet, maar ik hoorde hem iets zeggen over dat ik de aanvallers vrij liet om op intuïtie te spelen. Dat vond hij goed, dat ik dat deed. Dus dan ga ik daar maar mee door', lachte de PSV-coach.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.