Van Nistelrooij geniet van 'stabiel' PSV en komt weer terug op 'unieke' Nijhuis

Reacties

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij was zondagavond onder de indruk van de wijze waarop zijn spelers SC Heerenveen over de knie legden. De oud-topspits prees na de zege de 'stabiliteit' binnen het elftal en liet zich nog een keer uit over de rol van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Van Nistelrooij geniet van 'stabiel' PSV en komt weer terug op 'unieke' Nijhuis
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 1
PSV
PSV

Een week na de nederlaag bij SC Cambuur in Leeuwarden wist PSV tegen Heerenveen een nieuw bezoek aan Friesland wel succesvol af te sluiten. Cody Gakpo maakte de enige goal in het Abe Lenstra Stadion. 'Ik heb in de afgelopen weken vaak het woord grillig uitgesproken, maar ik vond het vandaag stabiel. En dat was mooi om te zien', zei Van Nistelrooij op de persconferentie.

'We speelden compacter, het bewustzijn om als team samen dingen op te pakken was er, zoals met het drukzetten en de veldbezetting aan de bal. Dat is een mooie uiting van de arbeid die we met elkaar hebben geleverd. Dan zie je dat maanden aan werk samenkomt. Met een jong team wil je stabiliteit doortrekken, van de eerste tot de laatste minuut. Dat heb ik die seizoen niet eerder ervaren', aldus de trainer van PSV.

Unieke Nijhuis
Van Nistelrooij sprak direct na de wedstrijd bij ESPN al zijn verbazing uit over hoe arbiter Nijhuis floot en ging daar bij de persconferentie verder op in. 'Ik ben iemand die laat zien hoe ik me voel en als er iets voor mijn neus gebeurt, dan reageer ik daar op. Zeker als het bijzonder is dat hij niet fluit. Ja, ik heb Nijhuis nog wel bedankt voor de wedstrijd.'

'Het is de eerste keer dat ik Bas meemaak als trainer en het is bijzonder om mee te maken. Nee, ik was niet bezorgd over mijn spelers', vertelde Van Nistelrooij, die werd gevraagd of hij als speler in het andere landen scheidrechters als Nijhuis meegemaakt heeft. 'Nee, Bas is uniek. Ik denk wel dat het belangrijk is hoe we hiermee intern omgaan en ik zou het goed vinden als de media daar een mening over geven.'

Armando Obispo probeert de bal te controleren met Milan van Ewijk van SC Heerenveen in aantocht.
© Pro Shots
Armando Obispo probeert de bal te controleren met Milan van Ewijk van SC Heerenveen in aantocht.

Vechtwedstrijd
Armando Obispo liet weten dat de stijl van fluiten van Nijhuis vooraf is besproken in de kleedkamer van PSV. 'Het was een vechtwedstrijd met veel overtredingen, duwen en trekken. In de tweede helft konden we de wedstrijd meer naar onze hand zetten en kwamen we minder in de duels. We waren voorbereid op hoe Nijhuis zou fluiten. Als hij fluit wordt in veel gevallen doorgespeeld', aldus de verdediger van PSV.

'Het is uiteindelijk aan onszelf om een scheidsrechter na een wedstrijd niet als reden of excuus op voeren voor een uitslag. En het is uiteindelijk zijn stijl van fluiten en wie ben ik om daar iets van te vinden', aldus Obispo. PSV bezet na de zege bij Heerenveen de derde plaats in de Eredivisie. Het gat met koploper AZ blijft twee punten.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
5
FC Twente
34
18
10
6
66-27
+39
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.