Van Nistelrooij baalt van PSV: 'Dit mag echt nooit meer voorkomen'

PSV ging zaterdag voor het eerst dit Eredivisie-seizoen onderuit en trainer Ruud van Nistelrooij is zeer kritisch over de prestaties van zijn spelers in de eerste helft.

FC Twente
FC Twente
2 - 1
PSV
PSV

'Hoe we ons de eerste helft presenteerden, was zeer, zeer, zeer onder de maat', reageerde Van Nistelrooij na de wedstrijd tegenover ESPN. 'Als je ziet hoe de jongens de tweede helft uit de kleedkamer komen, dan zie je ook wat je hebt laten liggen in de eerste helft. Want we draaien de wedstrijd nog bijna om naar een gelijkspel. Je geeft niets meer weg, je bent aan het voetballen en doet wat je moet doen. Dat hebben we de complete eerste helft nagelaten en dat gold echt voor allemaal. Dat is zeer kwalijk, want daar betalen we nu de prijs voor: je gaat met nul punten naar huis.'

'Het gaat erom dat we uitvoeren wat we moeten doen', vervolgde Van Nistelrooij. 'Je weet dat als je hier komt, dat je er moet staan. Dat het niet alleen maar het voetballende gedeelte is. We verwachten Twente op deze manier. Dan moeten we ook ons mannetje staan. En dat is veel te weinig gedaan.'

'Dit komt hard aan, want we doen onszelf tekort. Dit is gewoon een ondermaatse prestatie in de eerste helft en dat kost ons de wedstrijd. Dat is een dure les die we betalen en dat mag echt nooit meer voorkomen.'

Door twee treffers van Vaclav Cerny ging PSV rusten met een 2-0 achterstand en in de tweede helft kwamen de Eindhovenaren niet verder dan de aansluitingstreffer van Guus Til. Door de nederlaag bij FC Twente is de ploeg van Van Nistelrooij zijn perfecte score kwijt. Met twaalf punten uit vijf duels bezet PSV de tweede plaats met drie punten achterstand op Ajax.