Van Marwijk haalt Van Bommel terug bij Oranje

Mark van Bommel is terug in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Bert van Marwijk riep de 31-jarige Limburger op voor de oefeninterland tegen Rusland van komende woensdag.

Van Marwijk haalt Van Bommel terug bij Oranje

Van Bommel voetbalde tijdens het WK van 2006 voor het laatst namens Oranje. Na het verloren duel met Portugal in de achtste finale werd de veertigvoudig international drie keer niet meer opgeroepen door bondscoach Marco van Basten.

Toen de bondscoach hem wel weer wilde meenemen, zei Van Bommel geen trek meer te hebben uit te komen onder Van Basten. De middenvelder van Bayern München voelde zich niet gewaardeerd.

Naast Van Bommel riep Van Marwijk nog achttien spelers op. Allen maakten deel uit van Van Bastens selectie tijdens het recente EK in Oostenrijk en Zwitserland. Van de groep die op Euro 2008 aanwezig was, ontbreken vijf man: de gestopte Ruud van Nistelrooy en Edwin van der Sar, de geblesseerde Wilfred Bouma en Wesley Sneijder én de gepasseerde Mario Melchiot.

Nederland en Rusland treffen elkaar woensdag om kwart over zeven Nederlandse tijd in het Lokomotiv Stadion in Moskou. Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Tim de Cler (Feyenoord), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (Schalke 04), Nigel de Jong (Hamburger SV), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen