Van Marwijk debuteert bij HSV met onverwacht gelijkspel

Hamburger SV heeft onverwacht een punt overgehouden aan het uitduel met Eintracht Frankfurt, waardoor het debuut van trainer Bert van Marwijk toch positief eindigde (2-2).

Van Marwijk, die afgelopen woensdag aantrad als opvolger van de ontslagen Thorsten Fink, kon het aangetaste vertrouwen nog niet repareren in de korte periode die hem was gegund voor zijn eerste wedstrijd. Tegen Eintracht Frankfurt kwam HSV vooral in de eerste helft angstig voor de dag. Dat vertaalde zich ook in de achterstand na een half uur, toen Johannes Flum de thuisploeg op een verdiende voorsprong zette.

Op slag van rust kwam Hamburger SV echter verrassend terug in de wedstrijd. Pierre-Michel Lasogga, die dinsdag Die Rothosen ook voorbij Greuther Fürth had geschoten in het Duitse bekertoernooi, kopte in de blessuretijd van de eerste helft raak; 1-1.

Maar de onverwachte opsteker bracht geen nieuw leven in de Hamburgse ploeg. Eintracht Frankfurt nam in de 51ste minuut via Marco Russ opnieuw een voorsprong en leek daarmee de drie punten binnen. Eintracht verzuimde de wedstrijd te beslissen door kansen onbenut te laten. Dat kwam de thuisploeg duur te staan, want in de 88ste minuut wist HSV opnieuw te verrassen met de 2-2 van Marcell Jansen.