Van Leeuwen haalt Lammers naar Denemarken

Reacties

Esbjerg fB heeft met John Lammers een nieuwe trainer aangesteld. De 53-jarige Tilburger begint vrijdag aan zijn eerste buitenlandse avontuur als trainer.

Van Leeuwen haalt Lammers naar Denemarken

Esbjerg nam deze week afscheid van Lars Lungi Sørensen. Niet zozeer de degradatie uit de Superliga werd hem verweten, maar zijn visie bleek onverenigbaar met het beleid van de club.

'We zijn een club die spelers wil aantrekken, ontwikkelen en verkopen. Dat is onze core business', zegt technisch directeur Ted van Leeuwen op de clubwebsite. 'Lars Lungi Sørensen heeft een ander beeld van hoe de club het beste dat doel kan bereiken. Die twee denkbeelden waren niet te verenigen.'

Lammers past in de ogen van Van Leeuwen prima bij Esbjerg. 'Hij staat bekend en wordt gerespecteerd om zijn vermogen jonge spelers te ontwikkelen. Maar zijn belangrijkste taak is om Esbjerg op korte termijn terug te brengen op het hoogste niveau.'

Voor Lammers is het zijn eerste buitenlandse avontuur als trainer. Hij was eerder hoofdtrainer bij Excelsior en FC Eindhoven voor hij in 2014 als assistent aan de slag ging bij Vitesse. Zijn contract in Arnhem liep tot en met afgelopen seizoen.

De Tilburger krijgt Gonzalo García García in zijn staf. De voormalig speler van onder andere Heracles Almelo en FC Groningen gaat spelers individueel trainen. Vrijdag begint Lammers bij Esbjerg fB.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.