Van Leeuwen blijft hoopvol ondanks 'zorgwekkende' situatie bij Twente

Reacties

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen, maar bij FC Twente gaat het op het moment nauwelijks over voetbal. Opnieuw zijn er financiële problemen en technisch directeur Ted van Leeuwen weet dat er veel werk aan de winkel is in Enschede.

Van Leeuwen blijft hoopvol ondanks 'zorgwekkende' situatie bij Twente

Door de degradatie uit de Eredivisie daalt de begroting tot 18 miljoen euro en er ligt een belastingclaim van 4,4 miljoen, terwijl de club 6,3 miljoen moet betalen aan de zaakwaarnemer van Jesús Corona. TC/Tubantia schreef eind juni dat Twente de gemeente dreigde met het aanvragen van een faillisement.

Investeerders hebben toegezegd acht miljoen euro in de club te zullen pompen, op voorwaarde dat de gemeente garant staat voor zeven miljoen. Vooralsnog weigert de plaatselijke politiek dit. Twente heeft al een lening van 17 miljoen euro lopen bij de gemeente, die bovendien al voor 8,4 miljoen garant staat.

'Het is zorgwekkend, maar Twente heeft ook ontzettend veel supporters en ontzettend veel sponsors', zegt Van Leeuwen, die is teruggekeerd als technisch directeur bij Twente, tegen de NOS. 'En die mensen doen er echt alles aan. Er is een beweging op gang gekomen na de degradatie. Dat vind ik echt ongehoord, bijna cult. Daar klampen we ons aan vast.'

'Deze club is te groot om om te vallen', vervolgt Van Leeuwen. 'Maar er zijn hele grote bedrijven ook weleens omgevallen. Iedereen moet weten dat het twee voor twaalf is.' Ondertussen is hij met een vrijwel lege portemonnee op zoek naar nieuwe spelers. 'In een ideale wereld zou ik er acht tot tien spelers bij willen halen', zegt Van Leeuwen. Dat wordt (natuurlijk) een lastig verhaal.

Wout Brama is net als Van Leeuwen teruggekeerd in Enschede. De middenvelder rekent op een goede afloop: 'Ik heb er vertrouwen in dat de mensen die aan het werk moeten hun werk gaan doen', zegt de routinier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.