FC Twente komt met statement na onrust over financiën

Reacties

FC Twente heeft donderdagochtend een statement naar buiten gebracht waarin het reageert op een verhaal in TC/Tubantia. Die krant schreef dat de club de gemeente dreigt met het aanvragen van een faillissement.

FC Twente komt met statement na onrust over financiën

De clubleiding van FC Twente heeft de gemeente Enschede gevraagd om een garantstelling van 7 miljoen euro. Dat geld heeft de club eventueel nodig om schuldeisers te betalen wanneer het dat zelf niet kan. Twente heeft echter al een lening van 17 miljoen euro lopen bij de gemeente, die bovendien voor 8,4 miljoen garant staat. De plaatselijke politiek staat dan ook niet te trappelen om opnieuw een garantstelling af te geven.

FC Twente kampt volgens TC/Tubantia opnieuw met financiële problemen door de degradatie. De begroting daalde met 12 miljoen euro tot 18 miljoen en er ligt een belastingclaim van 4,4 miljoen, terwijl de club 6,3 miljoen moet betalen aan de zaakwaarnemer van Jesús Corona. De berichtgeving in de regionale krant zorgde bij supporters van FC Twente dan ook voor de nodige onrust.

In een statement ontkent FC Twente dat het gedreigd heeft met het aanvragen van een faillissement, dat zou betekenen dat de gemeente Enschede de lening van 17 miljoen euro kwijt is. 'We begrijpen dat er onrust bestaat onder supporters naar aanleiding van de berichtgeving van vanochtend in TC Tubantia. FC Twente is op dit moment in gesprek met de gemeente en potentiële investeerders over de herfinanciering van de club. Dit is mede ingegeven door de financiële consequenties van de degradatie en recentelijk de belastingclaim en de gerechtelijke uitspraak inzake de transfer van Corona.'

'Het moge duidelijk zijn dat er van onze kant geen sprake is van dreiging richting de politiek. De gesprekken zijn constructief en vinden in goede harmonie plaats. We zullen u hiervan zo goed mogelijk op de hoogte houden. We weten dat een en ander tot onzekerheid kan leiden, maar we vragen toch begrip voor onze werkwijze. Alles is gericht op een gezonde toekomst van FC Twente, voor de korte, maar zeker voor de lange termijn', besluit de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.