Van 'Lampards zoontje' tot sterspeler bij Engeland: de wraak van Mount

Reacties

Kritische geluiden zijn in Engeland nooit ver weg als het over Mason Mount gaat. De 22-jarige middenvelder is echter hard op weg om de monden van de critici te snoeren. Dankzij zijn prestaties bij Chelsea én de nationale ploeg kan eigenlijk niemand meer om hem heen.

Van 'Lampards zoontje' tot sterspeler bij Engeland: de wraak van Mount
© Pro Shots
Albanië
Albanië
0 - 2
Engeland
Engeland

Mount doorliep de jeugdopleiding van Chelsea en werd verhuurd aan Vitesse en Derby County, voordat hij terugkeerde op Stamford Bridge. Daar werd hij een belangrijke kracht, al was hij voor de buitenwacht nooit onomstreden. De kritiek richtte zich vooral op de houding van de spelmaker, die soms wat laconiek kan overkomen. Hij is bepaald geen prototype 'harde werker'. Desondanks koos Lampard (met wie Mount ook bij Derby Couny samenwerkte) steevast voor de middenvelder.

De kritiek verstomt langzaam maar zeker. Zondag scoorde hij namens Engeland tegen Albanië, hij is nu de eerste Engelse speler die in drie opeenvolgende interlands scoort of een assist geeft sinds een andere middenvelder dat in 2013 deed. Inderdaad, dat was uitgerekend Lampard. Langzaam draait het sentiment. In het recente verleden werd hij 'het zoontje van Lampard' genoemd, terwijl Engelse fans het idee hadden dat ook bondscoach Gareth Southgate hem voortrok.

Laatstgenoemde heeft nu zijn gelijk gehaald. 'Mason is een exceptionele speler, maar dat zei ik een paar maanden geleden ook al', aldus Southgate tegenover de BBC, na Albanië-uit. 'Het is wel bijzonder: toen Lampard hem opstelde bij Chelsea, telde dat op de een of andere manier niet. Maar nu ook Thomas Tuchel hem in de basis zet, is plotseling iedereen het met me eens.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.