Van Hooijdonk ziet Wieffer slagen bij Atlético en verwijst naar ex-Ajacieden

Reacties

Pierre van Hooijdonk is ervan overtuigd dat Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer een stap hogerop aan zou kunnen. Wieffer erkende zelf na de bekerzege op AZ dat Atlético Madrid belangstelling heeft getoond. Kenneth Perez twijfelt of de Spaanse topclub een goede vervolgstap zou zijn voor de Oranje-international.

Van Hooijdonk ziet Wieffer slagen bij Atlético en verwijst naar ex-Ajacieden
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
AZ
AZ

'Het lijkt mij een grote stap... Maar ik denk wel dat Atlético goed kijkt naar welke types zij nodig hebben', zei ESPN-analist Perez na de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en AZ, waarin Wieffer met zijn team de halve finales van het KNVB-bekertoernooi bereikte.

'Atlético zal ook in de cijfers duiken en dan scoort Wieffer hoog. Hij heeft waarschijnlijk indruk gemaakt in het tweeluik tegen Feyenoord. Het lijkt mij alleen heel moeilijk om vanuit de Eredivisie een basisspeler te worden bij Atlético. Maar dat hoeft ook niet per se gelijk', aldus Perez.

Op waarde inschatten
Voormalig Feyenoorder Van Hooijdonk schat de kansen voor Wieffer om eventueel te slagen bij Atlético hoger in: 'Ik heb daar eigenlijk wel alle vertrouwen in. Ik denk dat hij beter is dan dat wij in Nederland nog denken. Wieffer is een speler die heel lang onder de radar is gebleven. Als alles daarna relatief snel gaat, dan vinden we het verrassend en kunnen we zijn kwaliteiten niet helemaal op waarde inschatten, al kijkend naar een mogelijke stap naar de Europese top', aldus de oud-spits en huidige ESPN-analist.

'Het grappige is dat we van het Ajax in 2019 dachten dat het allemaal pareltjes waren die de Europese top zouden gaan bestormen. Daarvan is dan niet veel terechtgekomen. Wieffer blijkt elke keer in staat om in korte tijd stappen te zetten, waarbij je misschien denkt: het zal eens ophouden. Maar hij haakt elke keer aan. Je hebt ook types die vanwege hun vaardigheden eruit knallen, neem iemand als Antony, die we dan de kwaliteiten toe dichten voor de Europese top. Maar dan blijkt er helemaal niets van terecht te komen.'

PSV'ers
Van Hooijdonk denkt dat PSV'ers Joey Veerman en Jerdy Schouten, als vergelijkbare types als Wieffer ook nog hogerop kunnen gaan. 'Veerman is in staat om veel mensen te gaan verrassen komende zomer. Van Schouten dachten we ook: dat moeten we maar zien na Excelsior en Bologna. Maar hij houdt zich nu met twee vingers in zijn neus en een sigaar in zijn mond staande bij PSV en is daar echt een steunpilaar.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.