Van Hooijdonk weet niet wat hij ziet: 'Een persiflage van een Eredivisie-wedstrijd'

Reacties

Pierre van Hooijdonk vreest dat het krachtsverschil tussen de top en de onderkant van de Eredivisie alsmaar groter wordt. De monsterzege van PSV op FC Volendam (7-1) viel in de ogen van de analist nog laag uit. 'Het had ook 14-2 kunnen zijn.'

Van Hooijdonk weet niet wat hij ziet: 'Een persiflage van een Eredivisie-wedstrijd'
PSV
PSV
7 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Al in de eerste minuut gaf Xavi Simons het startsein voor de zevenklapper. 'Volendam begon met vijf spelers achterin. Dat kon je eigenlijk al in de prullenbak gooien na dertig seconden', zei Van Hooijdonk in de studio van ESPN. Hoewel hij kritisch was op Volendam, benadrukte hij dat PSV goed speelde en veel kansen wist te creëren.

© Pro Shots

Zijn algehele oordeel over de wedstrijd was hard. 'Ja, ik vond het een persiflage van een Eredivisie-wedstrijd. Als dit het beeld is waarnaar we bij thuiswedstrijden van met name Ajax en PSV zitten te kijken, dan kan de topscorer van de Eredivisie weleens eindigen met zestig doelpunten', zei hij met een kwinkslag. 'Het lijkt echt nergens op.'

'Ik ben het helemaal eens met Pierre', vulde Marciano Vink aan. 'Wij zeiden ook op een gegeven moment: "Waar zitten we naar te kijken?" Zó veel kansen.' PSV vuurde 25 doelpogingen af, waarvan 16 op doel. Doelman Filip Stankovic verrichtte dan ook 9 reddingen, een buitengewoon hoog aantal.

Zorgen over de kloof tussen de top en de kleinere clubs in de Eredivisie klinken al langer, bijvoorbeeld na de 0-13 zege van Ajax op VVV-Venlo in oktober 2020. Dit seizoen is het vooral PSV dat de grote zeges boekt: vóór woensdag werden FC Emmen (4-1), Go Ahead Eagles (2-5) en Excelsior (1-6) al weggevaagd.

Cody Gakpo kan een poging doen om topscorer van de Eredivisie te worden, want hij blijft bij PSV:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.