Veelbesproken Gakpo en uitblinker Simons leven zich uit tegen naïef Volendam

Reacties

PSV heeft woensdagavond zonder problemen afgerekend met FC Volendam. Cody Gakpo, over wie in de slotfase van deze transferwindow veel te doen is, speelde met twee doelpunten een hoofdrol.

Veelbesproken Gakpo en uitblinker Simons leven zich uit tegen naïef Volendam
© Pro Shots
PSV
PSV
7 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Gakpo is deze zomer al in verband gebracht met onder meer Manchester United, Arsenal, Nottingham Forest en Southampton en zou graag nog een transfer willen maken. Desondanks begon hij woensdag tegen FC Volendam gewoon in de basis. Het werd een vrolijk avondje voor Gakpo, die Xavi Simons al na 21 seconden de score zag openen (zie video hieronder). Na deze bliksemstart was het lange tijd eenrichtingsverkeer naar het doel van Volendam-keeper Filip Stankovic.

PSV had geen kind aan Volendam en kwam op 2-0 toen Simons ontsnapte aan buitenspel en hij de goal aan Gakpo gunde. De PSV-captain raakte de bal niet goed, maar passeerde Stankovic alsnog. Niet veel later was Gakpo ook goed voor de 3-0, toen hij na een knappe individuele actie in de verre hoek raak schoot. Zo kwam hij al op vijf competitiegoals in dit seizoen uit.

Volendam was een figurant in het Philips Stadion, maar kwam uit het niets wel terug tot 3-1. Henk Veerman plukte een lange bal van achteruit fraai uit de lucht, passeerde met zijn aanname Jarrad Branthwaite (die voor het eerst in de basis stond bij PSV) en schoot met buitenkant voet prachtig raak. Een pareltje, maar het betekende voor Volendam niet het begin van een comeback. Simons schoot vlak voor rust nog op de paal.

In de tweede helft scoorde PSV opnieuw heel snel: deze keer na anderhalve minuut. Simons bracht de bal bij Jordan Teze, wiens schot in het eigen doel werd getikt door de ongelukkige Plat. Even daarna maakte ook Damon Mirani een eigen doelpunt: hij veranderde een schot van Gakpo ongelukkig van richting. Na ruim een uur werd Gakpo door Ruud van Nistelrooij naar de kant gehaald.

Gakpo maakte plaats voor Sávio, die kort na zijn entree de assist leverde op Simons. Hij bekroonde een uitstekend optreden met een fraai wippertje en de 6-1 (zie video onder). Ook Simons werd gewisseld door Van Nistelrooij en vanaf de kant zag hij Johan Bakayoko de zevenklapper compleet maken. Zo staat PSV na vier wedstrijden al op 22 doelpunten (!). Dat zijn er tien meer dan Ajax, dat evenals de Eindhovenaren nog foutloos is in dit Eredivisie-seizoen. Ook AZ heeft al zijn duels tot dusver nog gewonnen; de Alkmaarders spelen later donderdag nog thuis tegen NEC. 

PSV Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.