Van Hooijdonk stopt als adviseur bij NAC

Reacties

Pierre van Hooijdonk heeft de overige leden van de interim-kerngroep bij NAC op de hoogte gebracht dat hij niet langer actief zal zijn voor de club. Dat is op zich geen verrassing, aangezien de voormalige spits toe had gezegd slechts tijdelijk in te stappen als onbezoldigd adviseur. De hoop Van Hooijdonk voor een officiële functie te strikken is definitief ijdel gebleken.

Van Hooijdonk stopt als adviseur bij NAC

Van Hooijdonk maakte al meerdere keren duidelijk dat hij geen officiële functie wil bekleden bij NAC. De ex-international wilde zijn club helpen in moeilijke tijden door een adviserende rol in de in het leven geroepen interim kerngroep in te nemen, maar bleef (ondanks verwoede pogingen van de aandeelhouders en de rvc) onvermurwbaar als het gaat om een toekomstige functie binnen NAC.

Van Hooijdonk heeft de overige leden van het technisch hart – trainer Mitchell van der Gaag, manager jeugdopleiding Tim Gilissen en aandeelhouder Cor van Rooy – laten weten dat zijn taak er op zit nu er in de winterse periode vijf nieuwe spelers (Karami, Lundqvist, Gersbach, Kaikai en Dervite) zijn aangetrokken. De op de toekomst gerichte werkzaamheden zoals contractverlengingen en -beëindigingen zijn voor de nog aan te stellen nieuwe technisch manager. Sinds het ontslag van td Hans Smulders zoekt NAC nog altijd naar een opvolger.

Ook de vanuit de aandeelhouders aan de kerngroep toegevoegde Cor van Rooij stopt in de kerngroep. Van Hooijdonk en Van Rooij verrichtten hun werkzaamheden op vrijwillige basis. Van der Gaag en Gilissen zijn gewoon in dienst van NAC. Onlangs verkondigde Van Hooijdonk nog dat de positie van trainer Van der Gaag niet ter discussie stond. Voor zover dat een garantie was voor de trainer, houdt die dekking nu ook op.

Een nieuwe technisch manager moet snel aangesteld worden aangezien de lopende zaken nauwelijks kunnen wachten. Het samenstellen van de selectie voor komend seizoen moet (hoewel nog niet duidelijk is op welk niveau NAC zal spelen) de hoogste prioriteit hebben. Gilissen, die voorlopig de lopende zaken behartigt, zou interesse hebben in de functie, maar de hoop een gearriveerde naam binnen te halen is nog altijd aanwezig. Ook een nieuwe algemeen directeur laat nog altijd op zich wachten. Nicole Edelenbos is als interim-directeur aan de slag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.