Van Hooijdonk oppert nieuw speelplan voor Feyenoord

Reacties

Kenneth Perez en Pierre van Hooijdonk zijn kritisch over Feyenoord na de pijnlijke nederlaag in de Europa League bij Sturm Graz. Volgens Van Hooijdonk moeten de Rotterdammers overwegen met twee spitsen te gaan spelen.

Van Hooijdonk oppert nieuw speelplan voor Feyenoord
© Pro Shots
Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Aan de bal was het spel van Feyenoord simpelweg veel te pover, luidde de conclusie in de ESPN-studio. De analisten stipten aan dat er na de wissel van Sebastian Szymanski simpelweg veel te weinig creativiteit op het middenveld was, met Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Orkun Kökçü als trio. 'Kökçü is in principe de beste passer van allemaal bij Feyenoord, maar had nu het meeste balverlies', aldus Van Hooijdonk. 'Ze waren veel te gehaast. Op een gegeven moment is het ook oké als je even niet richting het doel speelt, maar wel rust in het team krijgt', voegde Perez toe.

Van Hooijdonk: 'Alles valt of staat bij Feyenoord bij de vorm van de links- en rechtsbuiten.' De analisten waren uiterst kritisch over het spel van Alireza Jahanbakhsh, die in het shirt van Feyenoord nog niet in de buurt van zijn AZ-vorm zou zijn gekomen.

Misschien moet Feyenoord wel even helemaal niet met buitenspelers spelen, stelde Van Hooijdonk voor. De oud-spits dacht aan een 4-2-2-2-formatie. 'Misschien moet je met twee spitsen gaan spelen, omdat je verder zo weinig hebt staan. Met Szymanski en Kökçü daarachter en daar weer achter Geertruida en Timber als blok. Ik heb over Ajax ook gezegd voor Napoli-uit dat ze misschien eens met vijf verdedigers moesten gaan spelen en dat is dan vloeken in de kerk. Dit met twee spitsen gaat Slot ook niet doen', aldus Van Hooijdonk.

De gedachte achter zijn alternatieve speelplan is helder, legde Van Hooijdonk aan Perez uit. 'Ik stel mijn doelpunten altijd op. Ik stel de spelers op die doelpunten kunnen maken, want uiteindelijk gaat het daar om', doelde hij op Danilo en Santiago Giménez.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.