Van Hooijdonk neemt Steijn opnieuw onder vuur

Reacties

Tussen Ajax-trainer Maurice Steijn en NAC-commissaris Pierre van Hooijdonk komt het vermoedelijk nooit meer goed. De twee staan al geruime tijd lijnrecht tegenover elkaar en zondagavond kwam dat opnieuw aan het licht, toen Van Hooijdonk bij Studio Voetbal Steijn andermaal onder vuur nam.

Van Hooijdonk neemt Steijn opnieuw onder vuur
© Pro Shots

Steijn was in het seizoen 2020/21 trainer van NAC, in het seizoen waarin Sydney van Hooijdonk nog contractspeler was in het Rat Verlegh Stadion. De aanvaller speelde toen 28 competitiewedstrijden, maar was tot afgrijzen van zijn vader niet altijd basisspeler. Van Hooijdonk senior ontkent dat hij om deze reden geen goed gevoel heeft bij Steijn.

Aan tafel bij Studio Voetbal beschuldigde Van Hooijdonk Steijn van het sluiten van 'duistere dealtjes' met bevriende makelaars over spelers. 'Dat kon toen allemaal, want de directeur van NAC was zijn vriend. Mattijs Manders. Welke spelers? Dat kun je zelf opzoeken.' Van Hooijdonk lichtte niet toe waarom de deals 'duister' waren. Of Steijn zichzelf volgens Van Hooijdonk had verrijkt? 'Hij was betrokken.' Van Hooijdonk wilde er verder niet op ingaan.

Steijn debuteerde zaterdagavond als hoofdtrainer van Ajax in de Eredivisie. Hij startte met een 4-1 zege op Heracles Almelo. Vorig seizoen werkte Steijn met veel succes bij Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.