Van Hooijdonk dolgelukkig met zijn eerste goal voor Bologna

Reacties

Sydney van Hooijdonk heeft dinsdag zijn eerste doelpunt voor Bologna gemaakt. De aanvaller droeg daarmee bij aan de 2-0 overwinning van zijn ploeg op Hellas Verona.

Van Hooijdonk dolgelukkig met zijn eerste goal voor Bologna
Bologna
Bologna
2 - 0
Hellas Verona
Hellas Verona

Van Hooijdonk maakte ruim twee jaar geleden de overstap van NAC Breda naar Bologna, maar is in Noord-ItaliΓ« nog niet erg uit de verf gekomen. Na vier korte invalbeurten in zijn eerste halfjaar werd hij al verhuurd aan SC Heerenveen. Daar kwam de spits ook vorig seizoen voor uit en met zestien doelpunten in de Eredivisie keerde hij afgelopen zomer vol vertrouwen terug naar Bologna.

Zijn sterke seizoen heeft Van Hooijdonk niet aan een basisplaats geholpen. De spits moet landgenoot Joshua Zirkzee (die geweldig in vorm is) voor zich dulden en kwam tot dinsdag nog niet verder dan vier weinig zeggende invalbeurtjes in de competitie. Tegen Hellas Verona mocht Van Hooijdonk voor het eerst in de basis beginnen. Zirkzee en Sam Beukema lieten het bekerpotje schieten.

Van Hooijdonk luisterde zijn eerste basisplaats bij Bologna op met zijn eerste doelpunt. Na de openingstreffer van Nikola Moro tikte Van Hooijdonk na ruim een uur de 2-0 binnen (zie beelden hieronder). Dat betekende het slotakkoord: Bologna stuit in de achtste finales van het Coppa Italia-toernooi nu op Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.