Van Hooijdonk analyseert 'Ajax Legend' Van der Vaart: 'Pijnlijk om te zien'

Reacties

Rafael van der Vaart heeft zondagmiddag als 'Ajax Legend' bepaald geen positieve indruk achtergelaten op zijn collega-analist Pierre van Hooijdonk. De oud-spits zag dat Van der Vaart weinig voor elkaar kreeg bij een benefietduel met Liverpool Legends op Anfield.

Van Hooijdonk analyseert 'Ajax Legend' Van der Vaart: 'Pijnlijk om te zien'
© NOS Studio Voetbal
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van der Vaart speelde met een team van oud-Ajacieden tegen een elftal van oud-spelers van Liverpool en hield het een klein half uur vol. Volgens Van Hooijdonk is de 109-voudig international nog ver verwijderd van zijn topvorm.

'Rafael werd met hoge verwachtingen en tromgeroffel binnengehaald. Ik heb er even de focus opgelegd. Op basis van zijn status was het zeker terecht dat hij een basisplaats had, maar hij was heel nonchalant. Een pisballetje geven, terwijl je in zo'n wedstrijd klinisch moet zijn', zei Van Hooijdonk bij Studio Voetbal, terwijl hij samen met onder anderen Van der Vaart aan tafel naar enkele wedstrijdbeelden van de oud-Ajacied keek.

'Kijk hier wordt hij gewoon overgeslagen', aldus Van Hooijdonk bij een situatie waarbij Van der Vaart met zijn armen gespreid staat, maar Eyong Enoh hem niet aanspeelt. 'Ik vond het pijnlijk om te zien, want hij is zo'n grote voetballer geweest. En hier een sliding, als Rafael een sliding maakt, dan gaat er iets verkeerd. Die dertig minuten vond ik uiteindelijk aan de lange kant.'

Van der Vaart reageerde sportief op de 'keiharde' analyse van Van Hooijdonk. 'Ik moet eerlijk zeggen, er is geen speld tussen te krijgen. Ik had op het veld al het gevoel dat ik werd overgeslagen en dit bevestigt het alleen maar', verklaarde de lachende oud-international. De Ajax Legends verloren uiteindelijk met 4-2 op Anfield. Derk Boerrigter en Kiki Musampa scoorden voor de bezoekers uit Amsterdam.

Lees nu op VI PRO een reportage over een memorabele middag met oud-spelers van Ajax en Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.