Van held naar schlemiel: Lukaku haalt verliezersmedaille niet eens op

Reacties

Het begin was nog zo mooi voor Romelu Lukaku, die in de Europa League-finale al vroeg in de wedstrijd een penalty verdiende en deze ook zelf benutte. Na de eindstrijd verdween de Belgische spits van Internazionale echter van het strijdtoneel, anoniem, zonder medaille.

Van held naar schlemiel: Lukaku haalt verliezersmedaille niet eens op
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 2
Internazionale
Internazionale

Het was de spits aan de andere kant die de achterstand goedmaakte: Luuk de Jong scoorde twee keer na de rake penalty van Lukaku. Een kwartier voor tijd werd de spits de absolute schlemiel, hij raakte een inzet van Diego Carlos aan, waardoor de bal achter zijn eigen doelman belandde voor het laatste doelpunt van de avond: 3-2.

De UEFA hield tijdens de wedstrijd nog vast aan Diego Carlos als doelpuntenmaker, maar na het zien van herhalingen bleek toch dat de poging van de Sevilla-verdediger naast was gegaan. Daardoor kwam Lukaku officieel in de boeken als maker van het (eigen) doelpunt.

Waar de meeste spelers en trainer Antonio Conte de verliezersmedaille razendsnel van hun nek haalden na het uitdelen van de troostprijs, was Lukaku niet meer te bekennen op het veld. Belgische media zagen Lukaku niet terug na het laatste fluitsignaal, de sterke spits was na de wedstrijd ook niet te spreken voor de pers. Het Nieuwsblad hield het simpel: 'Lukaku was te ontgoocheld om de medaille op te halen.'

Lukaku heeft al met al toch nog wat te vieren na de verloren Europa League-finale. Door zijn vroege goal tegen Sevilla evenaarde hij het record van Ronaldo, die in zijn debuutseizoen voor Inter liefst 34 keer scoorde. Ook Lukaku kwam na vrijdagavond op die cijfers uit, hij maakte er 23 in de Serie A, 7 in de Europa League en was ook nog trefzeker in de Champions League en het Italiaanse bekertoernooi.

Internazionale ontvangt medailles na de wedstrijd.
© Pro Shots
Internazionale ontvangt medailles na de wedstrijd.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.