Inter heeft een nieuwe Fenomeno: Lukaku evenaart prestatie Ronaldo

Reacties

Bij Manchester United hadden ze hem niet langer nodig, maar bij Internazionale is men dolgelukkig met Romelu Lukaku. De Belgische spits is een schot in de roos gebleken voor de Italianen en evenaarde vrijdag met zijn vroege goal in de Europa League-finale Il Fenomeno Ronaldo.

Inter heeft een nieuwe Fenomeno: Lukaku evenaart prestatie Ronaldo
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 2
Internazionale
Internazionale

Ronaldo maakte in 1997 de overstap van Barcelona naar Inter en maakte in zijn debuutseizoen meteen 34 doelpunten voor i Nerazzurri. Dat leek een prestatie die nooit meer geëvenaard zou gaan worden, maar Lukaku heeft het geflikt. In de Europa League-finale tegen Sevilla verdiende de spits vrijdag al binnen vijf minuten een strafschop (die werd gegeven door Danny Makkelie) en hij verzilverde het buitenkansje zelf, voor zijn 34ste doelpunt in dienst van Inter.

Lukaku maakte 23 goals in de Serie A, twee goals in de Coppa Italia, twee goals in de Champions League en (tot dusver) zeven goals in de Europa League. In laatstgenoemd toernooi is de beresterke Belg op zijn best, want eerder schoot hij ook al in het shirt van United met scherp in de Europa League. Lukaku heeft nu in elf Europa League-wedstrijden op rij weten te scoren.

Ronaldo won in zijn debuutseizoen bij Inter overigens de UEFA Cup. Lukaku hoopt ook dit kunstje, nu het toernooi weliswaar de Europa League heet, te kunnen evenaren. 

Spelersprofiel

R. Lukaku


Geboortedatum:
13 mei 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Antwerpen
Nationaliteit
België
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
93 kg
Huidige club:
AS Roma
Nationaal team:
België
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.