Van Hanegem ziet 'luxepositie' Giménez bij Feyenoord: 'Dat vindt hij nergens'

Reacties

Willem van Hanegem ziet een voordeel in de huidige vorm van Feyenoord-spits Santiago Giménez, die zondag tegen FC Twente een strafschop miste. De Kromme stelt dat de Mexicaan zich gelukkig mag prijzen met zijn status in Rotterdam-Zuid.

Van Hanegem ziet 'luxepositie' Giménez bij Feyenoord: 'Dat vindt hij nergens'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
FC Twente
FC Twente

Van Hanegem was zondag aanwezig in de Kuip en zag daar ook oud-Feyenoorder József Kiprich, die op uitnodiging van de club naar Rotterdam-Zuid was gekomen. 'Kiprich miste nooit vanaf elf meter, Giménez is duidelijk wat minder een specialist, om het maar zwakjes uit te drukken', stelt de oud-trainer en -speler van Feyenoord in zijn column in AD/Sportwereld.

'Ik ben geen psycholoog, weet ook niet waar het aan ligt, maar de scherpte is er al even vanaf', oordeelt Van Hanegem over Giménez, die in drie competitiewedstrijden na de winterstop één keer scoorde. 'Ik zag één leuke actie aan de zijkant van het veld, voor de rust. Verder ging er heel veel mis. Dat het niet lekker loopt, heeft één voordeel: de mensen die over elkaar heen buitelden om te vragen of hij weg zou gaan en wanneer, die blijven gelukkig even stil.'

'Giménez moet zich ook één ding goed realiseren. Waar in Europa zullen supporters hem toejuichen als hij een kans heeft gemist? Of als hij voor de tweede keer een penalty mist? Hij heeft een luxepositie in Rotterdam, zelfs nu sprak niemand van de club hardop uit dat hij voorlopig even van de bal af moet blijven als er weer een penalty is. Dat ze zo gek op hem zijn, dat vindt hij echt nergens', besluit Van Hanegem. Giménez staat met negentien goals tweede op de topscorerslijst van de Eredivisie, achter AZ-spits Vangelis Pavlidis (twintig treffers).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.