Van Hanegem schaart Ziyech bij Europese top, Bale wacht golfverbod

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Hanegem schaart Ziyech bij Europese top, Bale wacht golfverbod
© Pro Shots

'Deze jongen hoort aan het einde van het kalenderjaar tot de beste spelers van 2019 in Europa'
Willem van Hanegem toont zich in zijn column in het Algemeen Dagblad een groot fan van Ajacied Hakim Ziyech. 'Dat gediscussieer in die praatprogramma's over Ziyech wel of niet naar een topclub, begint me meer en meer tegen te staan. Deze speler kan in de absolute top mee, geen twijfel mogelijk', benadrukt De Kromme.

Gareth Bale krijgt tijdens het EK van volgend jaar een golfverbod. Dat heeft Jonathan Ford, directeur van de voetbalbond van Wales, duidelijk gemaakt. 'Bondscoach Ryan Giggs zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de focus volledig op het voetbal zal liggen', zegt Ford. 'We kunnen niet in de situatie terechtkomen waarin de spelers hun gezondheid of fitheid riskeren door het spelen van golf. Ik begrijp dat er mensen zijn die hier anders over denken: je kan niet alleen maar trainen, er moet ook ruimte zijn voor ontspanning. Maar je moet voorzichtig zijn.'

Na de kwalificatie voor het EK haalde Bales de woede van zijn werkgever Real Madrid op de hals, door feest te vieren met een spandoek met daarop de tekst 'Wales, Golf, Madrid: in die volgorde.' Het was een komische verwijzing naar het moment dat de door Zinedine Zidane gepasseerde Bale op de golfbaan werd gesignaleerd, op het moment dat Real een wedstrijd speelde.

Borussia Mönchengladbach won zondag met 4-2 van SC Freiburg en staat ook na dertien speelronden nog bovenaan in de Bundesliga. Toch is er nog ruimte voor verbetering, meent de social media-medewerker van de lijstaanvoerder. En dat maakte hij op cryptische wijze duidelijk.

Justin Kluivert maakte zondag tegen Hellas Verona zijn derde doelpunt van dit seizoen. AS Roma maakte een fraai gifje van de treffer van de Nederlander.

'Het lijkt erop dat Cristiano Ronaldo een probleem heeft met Maurizio Sarri. Het begon met die twee wissels, iets wat iedere speler zou irriteren. Sindsdien loopt het niet lekker tussen die twee. Maar Juventus doet goed werk met het verbloemen van de problemen.'
• Antonio Cassano meent bij Tiki Taka dat Cristiano Ronaldo niet helemaal lekker in zijn vel zit. De Portugees is de laatste tijd niet in goede doen, al scoorde hij zondag nog wel in het duel met Sassuolo (2-2).

'Sarri durft Ronaldo niet op de bank te zetten, maar Dybala is gewoon beter'

• Zo'n beetje iedere topspeler probeert minstens één keer in zijn leven te scoren met een Panenka. De uitvinder van deze bijzondere penalty, de Tsjech Antonín Panenka, viert vandaag zijn 71ste verjaardag. Van harte! Ook feliciteren we Francesco Toldo (1971), Danijel Pranjic (1981) en Gyrano Kerk (1995).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.