Wales, Golf, Madrid: Bale gooit olie op het vuur met spandoek

Reacties

Gareth Bale heeft voor ophef gezorgd door te poseren bij een spandoek waarop gegrapt wordt over de prioriteiten van de aanvaller. De vraag is wat de reactie van Real Madrid zal zijn.

Wales, Golf, Madrid: Bale gooit olie op het vuur met spandoek
© Pro Shots

Inmiddels is het al anderhalve maand geleden dat Bale voor het laatst in actie kwam bij Real Madrid. De aanvaller speelde in de interlandperiode van oktober nog wel, maar liet dus verstek gaan bij zijn club. Er kwam geen duidelijk statement over een blessure. Trainer Zinedine Zidane liet wel weten dat de rechtsbuiten in zijn ogen niet goed met het spelen met pijn kon omgaan. Des te opvallender was het dat Bale zich deze interlandperiode wel weer meldde bij de nationale ploeg van Wales en daar ook twee keer in actie is gekomen.

Voormalig Real Madrid-ster Predrag Mijatovic was onlangs bij een Spaans radioprogramma duidelijk over wat Bale in zijn ogen het belangrijkste vindt: 'Eerst Wales, dan golf, en daarna pas Real Madrid.' Die uitspraak is massaal opgepakt in Wales. Er werd al over gezongen bij de zege op Azerbeidzjan afgelopen zaterdag en dinsdag tegen Hongarije waren er naast liederen ook spandoeken. Met een van die spandoeken werd door de spelers de kwalificatie voor het EK gevierd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoe groot de vreugde bij Bale ook was na de cruciale zege op Wales, het dansen en lachen met het bewuste spandoek zal in Madrid na de discussie van de voorbije weken toch slecht vallen. Volgens Spaanse media kwam een vertrek van de linkspoot al steeds dichterbij, de kans was al groot dat hij in januari zou terugkeren naar Engeland. Manchester United werd daarbij genoemd als mogelijke nieuwe club.

Bale deed de voorbije dagen weinig moeite om een punt achter het Wales, Golf, Madrid-verhaal te zetten. Sterker, hij prees de Welshe fans voor de vocale steun en legde uit zich bij de nationale ploeg ook veel prettiger te voelen. 'Ja, ik voel zeker meer enthousiasme als ik voor Wales speel. Met de meeste jongens ben ik al samen sinds mijn tijd bij de Onder-17. Het is alsof je op zondag met je maten in het park staat te voetballen. Maar dat verandert nog niets aan de manier waarop ik me inzet voor een team.'

Vanuit Real Madrid is er nog niet gereageerd na de nieuwe ophef. De Spaanse grootmacht speelt zaterdagavond thuis tegen Real Sociedad. Het is nog onduidelijk of Bale dan gaat spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.