Van Hanegem gaat nog één keer in op gele kaart Määttä: 'Volkomen terecht'

Reacties

In zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad heeft oud-voetballer Willem van Hanegem vanuit zijn perspectief duiding gegeven bij de rode kaart voor Isak Määttä in het duel tussen Feyenoord en FC Groningen. Van Hanegem heeft er een andere kijk op dan de meeste analisten.

Van Hanegem gaat nog één keer in op gele kaart Määttä: 'Volkomen terecht'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
FC Groningen
FC Groningen

'De gebruikelijke reactie zal wel weer zijn dat ik een Feyenoorder ben, maar ik vond die gele kaart voor Isak Määttä dus wel volkomen terecht', pakt Van Hanegem meteen het meest besproken Eredivisie-moment erbij. De lezing van diverse analisten was dat de bal nog in het spel was en dus speelbaar voor Määttä, maar de voormalig international denkt daar anders over.

'Wie heeft gevoetbald, weet precies wat daar gebeurde. Die Määttä schoot de bal bewust hard richting het hoofd van Alireza Jahanbakhsh. Hij had alle tijd voor honderd andere oplossingen, maar koos voor dit.' Het leverde de verdediger van FC Groningen een tweede gele kaart op, uiteindelijk trok Feyenoord de wedstrijd in de slotfase naar zich toe.

Analisten
In het ESPN-programma Dit was het Weekend ging analist Kenneth Perez ook nog een keer in op het besluit van scheidsrechter Joey Kooij om geel te geven. 'Wat de score ook was, of het nou 3-0, 0-0 of 0-3 stond, het was een bijzondere beslissing. De bal is nog in het spel. Als er nou gefloten was, dan was het geel. En wat Kees (mede-analist Kees Kwakman, red.)  al zei: waarom trekt hij in godsnaam zo snel die kaart? Dan is er geen weg meer terug.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.