Van Hanegem denkt aan bijzondere kandidaat: 'KNVB, bel Zidane op'

Reacties

Willem van Hanegem denkt in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach voor het Nederlands elftal aan een opvallende kandidaat. De Kromme adviseert de KNVB om Zinedine Zidane te benaderen.

Van Hanegem denkt aan bijzondere kandidaat: 'KNVB, bel Zidane op'
© Pro Shots

Zidane nam na het afgelopen seizoen afscheid van Real Madrid en heeft nog geen nieuwe job. In Frankrijk wordt hij naar voren geschoven als mogelijke opvolger voor Didier Deschamps bij Frankrijk, dat net als Oranje al klaar is op het EK, maar Van Hanegem hoopt dat de KNVB de voormalig stervoetballer kan verleiden.

'Bel Zidane op', zegt Van Hanegem tegen het Algemeen Dagblad. 'Geen idee of hij interesse heeft in de KNVB, maar soms willen trainers in een fase in hun loopbaan gewoon heel graag bondscoach zijn. En wij zijn geen IJsland, Luxemburg of Letland. Misschien ziet hij Oranje wel zitten. Waarom niet?'

Van Hanegem vindt het vreemd dat KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma de klus om een opvolger voor Frank de Boer te vinden als lastig heeft bestempeld. 'Ga nou gewoon eens aan de slag. En zoek de assistent er later bij en maak dat niet te belangrijk. Ze zoeken in Zeist iemand die streng kan zijn, ik denk dat je iemand moet hebben die de spelers een goed gevoel kan geven. En ze gewoon laat voetballen, want dat willen ze', aldus De Kromme.

Een type Koeman werd geopperd door Hoogma. 'Maar als je er zo in staat, dan moet je Koeman zelf halen. Anders moet je dat niet roepen', stelt Van Hanegem. 'Nee, bel Zidane. Al moeten Gudde en Hoogma waarschijnlijk wel even zoeken naar zijn nummer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.