Van Ginkel traint na blessurenachtmerrie in leeg Chelsea-stadion

Reacties

Marco van Ginkel weet nog niet wat Chelsea voor komend seizoen met hem van plan is. Ondertussen houdt de middenvelder na bijna twee jaar vol blessureleed in een leeg stadion zijn conditie op peil.

Van Ginkel traint na blessurenachtmerrie in leeg Chelsea-stadion
© Pro Shots

Van Ginkel speelde op 6 mei 2018 (!) zijn laatste wedstrijd, als huurling van PSV. Hij werd vervolgens geopereerd aan zijn kruisband en een infectie resulteerde in een flinke terugslag en nog een medische ingreep. Na maandenlang revalideren gloorde er eindelijk licht aan het einde van de tunnel, maar door de coronacrisis moet Van Ginkel langer geduld hebben.

Hij is wel weer terug in het stadion van Chelsea, op Stamford Bridge. Daar zitten in deze tijden echter geen toeschouwers op de tribune. 'De jongens die dichtbij wonen mogen in het stadion trainen', vertelt Van Ginkel (27) aan PSV TV. Zijn woning staat in de buurt van Stamford Bridge. 'Dus dit is voor mij ideaal. Je moet alleen in je eentje trainen, dus het is wel een beetje saai. Maar ik heb ook in een parkje getraind en daar is het veld toch een stuk minder. Op Stamford Bridge is het top.'

Van Ginkel hoopt snel weer in een vol stadion zijn kunsten te mogen vertonen, maar het is nog maar de vraag of dat als speler van Chelsea zal gaan gebeuren. De middenvelder beschikt over een aflopend contract en wacht nog op een bericht vanuit de clubleiding. 'Daar hebben we nog geen contact over gehad, maar andere dingen zijn nu natuurlijk belangrijker. Als het moment daar is hoor ik het vanzelf wel', aldus Van Ginkel.

Achtvoudig Oranje-international Van Ginkel werd in 2013 door Vitesse aan Chelsea verkocht. De Londenaren verhuurden de middenvelder al aan AC Milan, Stoke City en twee keer aan PSV. In december kon VI al melden dat de Eindhovenaren de situatie van Van Ginkel scherp in de gaten houden, met het oog op een eventuele volgende samenwerking.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. van Ginkel
Meer over M. van Ginkel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.