Van Geel weerlegt kritiek en openbaart miljoenenbod op St. Juste

Reacties

Martin van Geel heeft zich zondagochtend op FOX Sports in het programma De Tafel van Kees verdedigd tegen de kritiek op enkele omstreden punten van zijn beleid. De spreekkoren aan zijn adres zijn voor de technisch directeur van Feyenoord geen reden om op te stappen.

Van Geel weerlegt kritiek en openbaart miljoenenbod op St. Juste

Van Geel moest zich onder meer verdedigen voor de keuze om met Jong Feyenoord niet in te stromen in de voetbalpiramide, een keuze die volgens critici verkeerd heeft uitgepakt. Daarbij wordt vooral gewezen op de talenten bij Ajax, AZ en PSV, die op weg naar hun doorbraak wekelijks profijt hadden van het spelen onder hoge weerstand in de Keuken Kampioen Divisie.

'Het is totaal geen bewijs', verweerde Van Geel zich. 'We hebben één keer de kans gehad om ons Feyenoord in te schrijven in de Eerste Divisie, maar dat hebben we door financiële redenen niet gedaan.' De beleidsbepaler noemde het 'een misvatting' dat de betreffende spelers niet waren doorgebroken als ze niet in de Eerste Divisie hadden gevoetbald, maar in de beloftencompetitie op maandag.

'Er valt genoeg aan te merken op Van Geel, al staat hij niet op het veld'

Daarnaast weerde de td zich tegen de kritiek op zijn volgens sommiggen weinig verrassende aankoopbeleid. Volgens Van Geel kan Feyenoord bij het aantrekken van nieuwe spelers geen grote financiële risico's nemen, zoals bijvoorbeeld Ajax en PSV wel kunnen doen, en kiest hij bij de zoektocht naar versterkingen daarom vooral voor relatieve 'zekerheidjes' uit de Eredivisie.

St. Juste
Dat de selectie van Feyenoord daardoor naar verluidt maar weinig waarde heeft, weerlegde Van Geel onder meer door te schermen met het bod van zeventien miljoen euro op Nicolai Jørgensen dat de club vorig jaar naast zich neerlegde. Ook stelde de directeur ter onderbouwing van zijn betoog dat hij in de winterstop een bod van twaalf miljoen euro op Jeremiah St. Juste heeft geweigerd.

Met verder spelers als Steven Berghuis, Sam Larsson en Tonny Vilhena nog in de selectie, heeft Feyenoord volgens Van Geel genoeg spelers met een goede marktwaarde in de selectie. St. Juste ligt volgens de td zelfs 'enorm goed in de markt.' Ook sloot hij niet uit dat Jørgensen ooit voor nog meer geld wordt verkocht. 'In deze opportunistische wereld kan hun waarde zo weer anders zijn.'

Dat een deel van de Feyenoord-aanhang de kritiek op zijn functioneren deelt en dat de laatste weken duidelijk laat blijken, doet wel iets met Van Geel. 'Dat zijn geen leuke dingen, maar ik ben een topsporter en zal de handdoek nooit in de ring gooien. Ik heb de eer gehad dat ik ooit positief werd toegezongen. Toen ben ik ook met beide benen op de grond blijven staan. Dat doe ik nu weer.'

Ondanks de prestaties van Feyenoord, dat met alleen nog de strijd om de derde plek een verloren seizoen speelt, voelt Van Geel zich vanuit de club gesteund. 'Mensen in de organisatie staan zó erg achter me, dat het bijna gênant is en ik me er bijna ongemakkelijk bij voel. Ik zal nooit opgeven', aldus de technisch directeur, die al sinds 2011 in die functie werkzaam is in De Kuip.

Van Geel kwam daarnaast ook nog aan het woord over diverse andere onderwerpen, zoals een telefoontje met Louis van Gaal. Lees daarover meer in ons transferblog. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.