Van Geel: 'Diks moet bij Feyenoord concurreren met Nieuwkoop'

Reacties

De tijdelijke overgang van Kevin Diks naar Feyenoord is definitief. De landskampioen en Diks' club Fiorentina bereikten zondag al een akkoord en hebben de overstap nu bevestigd. De twintigjarige rechtsback speelt komend seizoen in Rotterdam als vervanger van de naar AS Roma vertrokken Rick Karsdorp.

Van Geel: 'Diks moet bij Feyenoord concurreren met Nieuwkoop'

Diks' contract met Fiorentina loopt nog door tot halverwege 2021. Gedurende de tweede helft van het voorbije seizoen leende de Serie A-club de verdediger uit aan Vitesse. Bij Fiorentina kwam de jeugdinternational amper aan spelen toe. In de Serie A viel hij twee keer in, wat hem in totaal vijf minuten speeltijd opleverde. Feyenoord zocht een rechtsback nadat Karsdorp werd verkocht aan AS Roma. 

Technisch directeur Martin van Geel toont zich op de clubsite zeer tevreden met het binnenhalen van Diks. 'Ik ben blij dat we het vertrek van Rick snel hebben kunnen opvangen met de komst van Kevin. We volgen hem al sinds zijn doorbraak bij Vitesse. Met zijn verdedigende én aanvallende kwaliteiten en zijn gedrevenheid kan hij van toegevoegde waarde zijn voor onze selectie.'

Diks is na Jean-Paul Boëtius en Sofyan Amrabat de derde zomeraanwinst van Feyenoord. 'Een dubbele bezetting op elke positie is ons streven. Kevin zal met Bart Nieuwkoop de concurrentie moeten aangaan voor de rechtsbackpositie', vertelt Van Geel.

Bekijk hier het transferoverzicht van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.