Van Gaal waakt voor emoties rond uitzwaaiduel West Ham

Reacties

De sfeer rond het uitduel met West Ham United zal volgens Louis van Gaal extra geladen zijn. De manager van Manchester United verwacht een 'zware wedstrijd'.

Van Gaal waakt voor emoties rond uitzwaaiduel West Ham

West Ham United speelt dinsdag tegen Manchester United zijn laatste duel op Upton Park, voordat het in de zomer verhuist naar het Olympisch Stadion. Van Gaal beseft dat dat een extra lading geeft aan de inhaalwedstrijd.

'We willen het feestje niet verpesten, maar we hebben de punten nodig', excuseert van Gaal zich bij voorbaat bij West Ham United. 'Natuurlijk zal het een bijzondere avond worden. Ik denk dat de spelers dat ook zullen ervaren. Het wordt een zware wedstrijd.'

'We spelen tegen een ploeg die afscheid neemt van z'n stadion. Ze willen die laatste thuiswedstrijd niet verliezen. Dat is niet goed voor ons, terwijl West Ham ook een zeer goede ploeg heeft.'

Van Gaal heeft ook andere zorgen. Met een overwinning op West Ham kan Manchester United zich ten koste van Manchester City kwalificeren voor de Champions League als het zondag ook AFC Bournemouth verslaat.

'We moeten laten zien dat we voor iets heel belangrijks spelen. Ze hebben zeer mooie wedstrijden gehad, waarvan ze hebben kunnen genieten. Hopelijk geldt dat niet voor de laatste wedstrijd, omdat wij spelen voor een plaats bij de beste vier', aldus Van Gaal.

De Nederlander heeft personele zorgen, ook omdat hij met het oog op de FA Cup-finale van 21 mei geen risico's wil nemen. Anthony Martial moet tegen West Ham verstek laten gaan door een hamstringblessure, die de Franse aanvaller opliep in de warming-up voor het duel met Norwich City van zaterdag.

Daley Blind en Marcus Rashford, beiden rust gegund tegen Norwich City, worden weer verwacht in de basis van Manchester United. Marouane Fellaini ontbreekt door een schorsing. Gezien zijn lengte wordt de Belg gemist. 'We hebben normaal gesproken een van de kleinste teams. We hebben problemen bij spelhervattingen', aldus Van Gaal. 'Maar we praten over onze tegenstander. Dat is de eerste keer dat we niet praten over mijn ontslag. Dank daarvoor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.