Van Gaal: 'Vrije trap was helemaal niet voor Weghorst bedoeld'

Het huzarenstukje van het Nederlands elftal waarbij Wout Weghorst tegen Argentinië de 2-2 maakte, was eigenlijk bedacht voor Memphis Depay. Weghorst werd de hoofdrolspeler van de ingestudeerde vrije trap omdat Memphis al naar de kant was gehaald, zo openbaart Louis van Gaal, die ook in gaat op de confrontatie met Messi.

ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

'De opzet was voor Memphis', onthult Van Gaal bij Mundo Deportivo. 'Hij beweegt perfect met zijn rug richting het doel van de tegenstander en moest een schijnbeweging naar links maken om vervolgens met rechts af te maken.'

Van Gaal zag Oranje in de verlenging vertragen. 'Het jammere was dat we in de extra tijd het tempo van de laatste minuten van de wedstrijd, toen we de Argentijnen vastzetten, niet konden vasthouden. We hadden een paar blessures, daardoor kon onze tegenstander zich herstellen en kregen we geen ballen meer in hun strafschopgebied.'

Uiteindelijk ging het na reguliere speeltijd plus verlenging nog mis voor Nederland. 'We oefenden penalty's op elke training', blikt Van Gaal nog eens terug op de verloren strafschoppenserie. 'Van Dijk maakte ze allemaal.'