Van Gaal verrast: Pasveer debuteert tegen Polen, ook Gakpo speelt

Reacties

Remko Pasveer maakt donderdagavond zijn interlanddebuut in het Nations League-duel met Polen. Ook Cody Gakpo start in de basis bij het Nederlands elftal. Achterin krijgen Jurriën Timber en Nathan Aké de voorkeur boven Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij.

Van Gaal verrast: Pasveer debuteert tegen Polen, ook Gakpo speelt
© Pro Shots
Polen
Polen
0 - 2
Nederland
Nederland

Zo worden de eerste contouren van de elf waarmee Oranje aantreedt op het WK zichtbaar. Bondscoach Louis van Gaal liet al weten dat zijn opstelling veel zou zeggen over die tijdens de mondiale eindronde van later dit jaar. Een van de grootste vraagstukken was de plek onder de lat. In juni speelden Jasper Cillessen en Mark Flekken allebei nog twee Nations League-duels, nu start Pasveer verrassend genoeg in de basis. De 38-jarige Ajax-goalie debuteert.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Achterin kiest Van Gaal voor de samenstelling waarmee Oranje in juni indruk maakte door België in eigen huis met 1-4 te verslaan. Dus met aanvoerder Virgil van Dijk als centrale man en Timber en Aké aan zijn zijde. Het betekent dat De Ligt en De Vrij op de bank beginnen. Dat geldt ook voor Tyrell Malacia. De linksback maakte de laatste weken een goede indruk bij Manchester United, maar Daley Blind krijgt de voorkeur. Denzel Dumfries bestrijkt de rechterflank.

Op het middenveld is Teun Koopmeiners de opvallendste naam. Davy Klaassen verscheen in juni tegen België en Polen nog aan de aftrap, maar is bij Ajax niet meer zeker van een basisplaats. Koopmeiners begon juist uitstekend aan het seizoen bij Atalanta Bergamo en vormt het blok met Frenkie de Jong voor de defensie. Voorin krijgt Memphis Depay gezelschap van Gakpo en Steven Bergwijn. Steven Berghuis begint daardoor op de bank.

Szymanski
Bij Polen start Robert Lewandowski zoals verwacht in de basis. De 34-jarige topschutter kreeg in juni bij de eerste ontmoeting met Oranje, die in 2-2 eindigde, nog rust. Dit keer leidt de spits van Barcelona de aanval, waarin ook plek is voor Feyenoord-aanwinst Sebastian Szymanski. Ook Napoli-spelmaker Piotr Zielinski start. Onder de lat staat Wojciech Szczesny. De 32-jarige doelman van Juventus is op tijd hersteld van zijn blessure.

Opstelling Polen: Szczesny; Bednarek, Glik, Kiwior; Frankowski, Krychowiak, Linetty, Zalewski; Szymanski, Zielinski; Lewandowski.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.