Van Gaal verklaart wijzigingen en verklapt dat Memphis één helft speelt

Reacties

Louis van Gaal heeft uitgelegd waarom hij de opstelling van het Nederlands elftal op drie posities heeft gewijzigd. De bondscoach heeft voor Jurriën Timber, Teun Koopmeiners en Davy Klaassen gekozen met het oog op de kwaliteiten van Ecuador.

Van Gaal verklaart wijzigingen en verklapt dat Memphis één helft speelt
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

Timber, Koopmeiners en Klaassen komen in het elftal voor Matthijs de Ligt, Steven Berghuis en Vincent Janssen. 'Dat heeft met de kwaliteiten van de tegenstander te maken', legde Van Gaal vooraf uit bij de NOS. 'Ik had verwacht dat Ibarra zou spelen, wij denken dat Timber meer geschikt is om tegen hem te spelen. En hij is ook meer geschikt om tegen Valencia te spelen. Het is een verrassing dat hij meedoet', doelde de bondscoach op de topschutter van Ecuador, die een blessure overhield aan het openingsduel met Qatar. Dat De Ligt sterker is in de lucht, was voor Van Gaal geen argument om hem op te stellen, omdat Ecuador minder lengte heeft dan Senegal.

Op het middenveld komt Koopmeiners in het elftal voor Berghuis, omdat Van Gaal denkt dat hij beter kan spelen tegen middenvelder Moisés Caicedo (Brighton & Hove Albion). 'En Berghuis heb ik al gezien, nu wil ook Koopmeiners een kans geven.' Dat Klaassen speelt, heeft te maken het de manier waarop Oranje druk wil zetten tegen Ecuador. 'Daar is Klaassen een kei in.' Ook wil Van Gaal zien hoe de wisselwerking met Steven Bergwijn en Cody Gakpo verloopt. De bondscoach verklapte alvast dat Memphis Depay na rust in de ploeg zal komen. 'Hij zal 45 minuten spelen.' Voor wie Memphis erin komt, is afhankelijk van 'wie levert en wie niet'.

Ecuador
Dat Ecuador zijn speelwijze heeft aangepast en net als Oranje met drie centrumverdedigers speelt, ziet Van Gaal als een voordeel. 'Ik denk dat wij nu gaan winnen', zei hij met een brede grijns. Ik vind dat prettig, omdat ik denk dat wij dat systeem beter spelen dan zij.' De bondscoach verwacht niet dat er over het hele veld koppeltjes ontstaan. 'Wij proberen daar verandering in te brengen door druk te zetten op het goede moment', aldus Van Gaal, die een beter gevoel heeft dan in aanloop naar het eerste WK-duel met Senegal. 'Omdat de training toen minder liep. Daarom heb ik toen een extra training ingelast. Dat heb ik nu niet gedaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees op VI PRO de analyse van de opstelling van het Nederlands elftal.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.