Opstelling Oranje: drie wijzigingen en Memphis op de bank

Reacties

Memphis Depay begint ook de tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal op de reservebank. Hetzelfde geldt voor Matthijs de Ligt, Steven Berghuis en Vincent Janssen, zij zijn hun basisplaats kwijt voor het duel met Ecuador.

Opstelling Oranje: drie wijzigingen en Memphis op de bank
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 1
Ecuador
Ecuador

Bondscoach Louis van Gaal gaf donderdag al aan dat Memphis maximaal 45 minuten zou kunnen spelen tegen de Zuid-Amerikanen. Tegen Senegal nam Janssen zijn plek naast Steven Bergwijn over in de voorhoede, maar vrijdag krijgt Cody Gakpo daar de kans. De PSV'er speelde het laatste half uur tegen de Senegalezen ook al op die positie en maakte toen de bevrijdende 1-0.

Het doorschuiven van Gakpo naar de aanval betekent dat er op het middenveld een plaatsje vrijkomt voor Klaassen. De maker van de 2-0 tegen Senegal heeft Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners achter zich. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur boven Berghuis.

Ook achterin is er dus één nieuwe naam: Jurriën Timber speelt in plaats van De Ligt. Daarmee grijpt Van Gaal terug op het trio dat de laatste interlands voor het WK samenspeelde.

De wedstrijd in het Khalifa International Stadion begint om 17.00 uur. Ecuador was in zijn openingsduel met 2-0 te sterk voor Qatar.

Ecuador

Ook de opstelling van Ecuador is inmiddels bekend. Topscorer Enner Valencia blijkt fit genoeg om te starten tegen Oranje. De man van de twee treffers tegen Qatar staat in de voorhoede met Gonzalo Plata en Michael Estrada. Opvallend is dat de Zuid-Amerikanen met drie (of vijf) verdedigers spelen. Bondscoach Gustavo Alfaro kondigde al aan die variant te overwegen voor het duel met Nederland, maar het is voor het eerst in zijn termijn (sinds augustus 2020) dat hij voor een driemansdefensie kiest.

Wereldkampioenschap

Stand Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.