Van Gaal onthult: 'Spurs-preses moest ontsnappen in kofferbak'

Reacties

Tottenham Hotspur was in 2014 in gesprek met Louis van Gaal. Een opmerkelijke ontsnapping uit de Noordwijkse villa voorkwam dat dat nieuws uitlekte.

Van Gaal onthult: 'Spurs-preses moest ontsnappen in kofferbak'
© Pro Shots

Tottenham-voorzitter Daniel Levy was in onderhandeling met Van Gaal over een dienstverband na diens tweede hoofdstuk als bondscoach van Oranje. Hij bezocht daartoe ook de trainer in diens huis. 'Daniel Levy is bij mij thuis geweest hier in Noordwijk en vertrok in de kofferbak, omdat Jack van Gelder buiten stond', vertelt Van Gaal in de podcast 1-2-tje met Yves.

Tot een samenwerking met Tottenham leidde het allemaal niet. Levy kwam in de ogen van Van Gaal niet snel genoeg tot zaken. 'Het duurde heel lang en hij gaf eigenlijk de kans aan Manchester United ook nog een bod uit te brengen.'

Zijn verblijf op Old Trafford werd geen succes. Voortijdig verdween hij van het toneel en werd vervangen door José Mourinho. 'Ik neem het Ed Woodward, mijn CEO bij Manchester United, veel meer kwalijk dan Mourinho. Woodward is in mijn ogen de kwade genius', aldus Van Gaal, die de FA Cup met Man Utd als grootste prestatie uit zijn leven als trainer noemde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.