Van Gaal noemt de twee Oranje-spelers die hem aan Davids doen denken

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn nieuwe assistent Edgar Davids geprezen, zowel tijdens zijn persconferentie als voor de spelersgroep. De bondscoach hoopt dat de pit van de oud-international overslaat op een paar van zijn spelers.

Van Gaal noemt de twee Oranje-spelers die hem aan Davids doen denken
© Pro Shots

Van Gaal werd maandag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar de toegevoegde waarde van Davids. De voormalige middenvelder maakt deze interlandperiode voor het eerst zijn opwachting als assistent-bondscoach. 'Davids heeft toernooiervaring als speler. Hij was mijn pitbull. En dat is een compliment', reageerde de coach, die Davids in de jaren negentig hielp door te breken bij Ajax en later met hem werkte bij Oranje.

De bondscoach herhaalde vervolgens de woorden die hij had gebruikt toen hij eerder vandaag zijn spelers toesprak. Gepassioneerd vertelde Van Gaal over de speelwijze van Davids. 'Gefocust, met een geweldige oriëntatie, zowel defensief als aanvallend. Hij kon een medespeler alleen voor de keeper zetten en ook nog zelf scoren. Er was altijd spirit in dat ventje', klonk het luid.

Volgens Van Gaal hebben een paar van de huidige Oranje-spelers de potentie om een soortgelijke persoonlijkheid te ontwikkelen op het veld: 'Dumfries en Malacia lijken op hem, maar die hebben niet dezelfde defensieve oriëntatie. Daarin moeten ze zich nog ontwikkelen.'

Begin mei werd bekend dat Van Gaal op weg naar het WK in Qatar Davids bij de technische staf haalde. De 74-voudig international is de vervanger van Henk Fraser en is naast Danny Blind en Frans Hoek de derde assistent van de bondscoach.

Programma Oranje


Vr 3 jun. 2022

Wo 8 jun. 2022

Za 11 jun. 2022

Di 14 jun. 2022

Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.