Van Gaal neemt ook Stuivenberg mee naar Old Trafford

Reacties

Albert Stuivenberg treedt per direct in dienst van Manchester United, waar hij deel uit gaat maken van de technische staf van Louis van Gaal.

Van Gaal neemt ook Stuivenberg mee naar Old Trafford

Stuivenberg komt over van de KNVB, waar hij bondscoach van Jong Oranje was. De Nederlander vertrekt maandag al van Brazilië naar Manchester. De bond bevestigt het afscheid van Stuivenberg en meldt dat Adrie Koster is aangesteld als zijn opvolger.

'Ik kijk er enorm naar uit met deze talentvolle groep te werken', aldus Koster, die een contract tot 2017 overeenkwam met de KNVB. 'In 2012 was ik coach van het Nederlands beloftenelftal en weet daardoor dat het werken met de beste talenten van Nederland fantastisch is. Ons doel op korte termijn is kwalificatie voor het EK. Daar heb ik alle vertrouwen in, want we staan er goed voor.'

Met de aanstelling van Stuivenberg, die net als Van Gaal voor drie jaar tekent, krijgt de technische staf van Van Gaal steeds verder vorm. Ook keeperstrainer Frans Hoek en assistent-coach Marcel Bout gaan onder de huidige bondscoach van Oranje op Old Trafford werken.

Manchester United meldt dat Stuivenberg, die momenteel als scout voor de KNVB op het WK actief is, per direct met zijn werkzaamheden begint. Het houdt in dat zolang Van Gaal nog niet in Manchester is gearriveerd, hij de trainingen leidt samen met Ryan Giggs Marcel Bout.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.