Van Gaal krijgt adviseursrol bij Ajax

Reacties

Louis van Gaal gaat de raad van commissarissen bij Ajax bijstaan met advies. Dat heeft de club dinsdagavond bekendgemaakt.

Van Gaal krijgt adviseursrol bij Ajax
© Pro Shots

Op die manier wordt de vacante positie van voormalig rvc-lid Jan van Halst ingevuld. Laatstgenoemde kondigde onlangs aan een stap terug te doen. Voor Van Gaal betekent dit een nieuwe terugkeer bij Ajax. Het absolute hoogtepunt van zijn succesvolle periode als trainer in Amsterdam was het winnen van de Champions League in 1995. De voormalige bondscoach van Oranje was later als technisch directeur actief bij Ajax.

Van Gaal zegt over zijn nieuwe rol: 'Ik wil Ajax graag helpen. Mijn leven speelt zich voor een groot deel af in Portugal en dat laat zich goed combineren met deze rol als externe adviseur. Ik stel graag mijn voetbalkennis in dienst van de rvc, zeker als straks Leo van Wijk en Michael van Praag benoemd zijn. De sportieve weg omhoog moet worden ingezet en daar kunnen en moeten we allemaal een bijdrage aan leveren.'

Op 1 oktober werd bekend dat voormalig voorzitter Van Praag samen met erelid Van Wijk is voorgedragen voor een rol in de raad van commissarissen. Van Praag werkte als voorzitter jarenlang samen met Van Gaal. De voordracht van het duo wordt op 17 november uitgevoerd tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.