Van Gaal kan in Southampton weer beschikken over Rooney

Reacties

Manchester United heeft in het uitduel met Southampton weer de beschikking over Wayne Rooney. Manager Louis van Gaal kon in de wedstrijden tegen Liverpool (3-1 winst) en PSV (2-1 verlies) geen beroep op zijn aanvoerder doen.

Van Gaal kan in Southampton weer beschikken over Rooney

'Hij had last van een kleine blessure', vertelde Van Gaal op het perspraatje voorafgaand aan het treffen met het Southampton van Ronald Koeman. 'We wilden geen risico met hem nemen. Maar hij heeft weer getraind en heeft een goede behandeling gehad en ik denk dat hij weer kan starten.'

Dat geldt bij lange na niet voor Luke Shaw. Tijdens het uitduel met PSV in Groep B van de Champions League ging het na een klein kwartier mis voor de Engelsman, die na een stevige charge van Héctor Moreno een zware blessure opliep. De verdediger ging per brancard van het veld en werd in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop met succes geopereerd aan een dubbele beenbreuk. De linksback is zeker zes maanden uit de roulatie.

'Ik heb hem gisteravond gebeld', zei Van Gaal. 'Hij klonk erg sterk en dat was toch wel een grote verrassing voor mij. Het is een goed signaal, maar hij weet ook dat hij nog een lange weg te gaan heeft en dat het lastig zal worden. Maar zijn familie is op dit moment bij hem, we hebben wat mensen met hem meegestuurd en hij zal terugkeren naar Engeland wanneer hij daar klaar voor is. Misschien zaterdag al.'

Luke Shaw liep in het Champions League-duel met PSV (2-1 nederlaag) een dubbele beenbreuk op en ziet een lange revalidatie tegemoet.
Luke Shaw liep in het Champions League-duel met PSV (2-1 nederlaag) een dubbele beenbreuk op en ziet een lange revalidatie tegemoet.

Een dag later neemt Manchester United, de nummer drie in de Premier League met tien punten uit vijf competitiewedstrijden, het in het St. Mary's Stadium op tegen Southampton. Van Gaal meende dat er binnen zijn selectie genoeg vervangers voor Shaw rondlopen. 'Dat lijkt me geen probleem. Het zal lastig zijn om hem te vervangen, maar ik kan kiezen uit Daley Blind, Marcos Rojo en Ashley Young.'

Daarnaast overweegt hij om de negentienjarige Anthony Martial, net als in het Champions League-duel met PSV, in zijn basiself op te nemen. 'Als ik zeg dat ik denk dat hij een speler voor de toekomst is, zeg ik dat omdat een negentienjarige speler nog niet volledig ontwikkeld is', ging de Nederlandse manager in op vragen over de Franse aanvaller.

'Maar dat betekent niet dat ik niet op hem kan rekenen in bepaalde wedstrijden. Ik zal elke week moeten bekijken of ik hem kan en ga gebruiken. Dat hangt af van de mogelijkheden die ik heb.' Tegen Southampton, elfde in de Premier League, heeft Van Gaal voldoende mogelijkheden. Naast Shaw is alleen Phil Jones nog afwezig. De verdediger hervatte deze week de groepstraining na tromboseklachten, maar is nog niet wedstrijdfit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.