Van Gaal: 'Ik word kotsmisselijk van die vragen'

Reacties

Louis van Gaal is na afloop van de Manchester-derby uitgevallen tegen de pers. Na de doelpuntloze remise op Old Trafford, een duel waarin United de bovenliggende partij was volgens de manager, werd er immers opnieuw naar Wayne Rooney gevraagd.

Van Gaal: 'Ik word kotsmisselijk van die vragen'

Rooney startte ook tegen aartsrivaal City in de punt van de aanval, maar kon zijn criticasters niet de mond snoeren. Ook na zijn negende competitieduel staat de zaterdag dertig jaar oud geworden Engelsman nog maar op twee treffers. Maar volgens Van Gaal wordt daar ten onrechte steeds de nadruk op gelegd. 'Ik beantwoord geen vragen meer over Rooney en zijn vorm. Ik word kotsmisselijk van die vragen.'

Bij zijn analyse van de doelpuntloze derby liet Van Gaal meer los. 'Of 0-0 het logische resultaat was? Dat is een retorische vraag. Oftewel, je kan zelf het antwoord wel geven', aldus Van Gaal die stelde dat zijn ploeg verdiend had te winnen. De United-coach was trots op het zo goed als niets weggeven tegen het in zijn ogen 'defensieve' City.

'Er zal niet veel verschil tussen vandaag', vervolgde de voormalige bondscoach, die aanstipte dat de bezoekers zich aan United hadden aangepast. 'Wij misten net ook dat beetje geluk dat je dan nodig hebt. We hebben de wedstrijd wel negentig minuten lang gecontroleerd. En dat tegen een ploeg als Manchester City; dus wat dat betreft mag ik niet klagen. Maar we winnen niet en dat is wat je uiteindelijk wilt.'

Volgens Van Gaal had de arbitrage ook niet bepaald meegeholpen. 'We hadden een penalty moeten krijgen bij een actie van Ander Herrera', aldus Van Gaal, die arbiter Mark Clattenburg niets verweet. 'Voor mij was het gemakkelijk om te zien, ik had een herhaling. De scheidsrechter had precies één seconde om te beslissen. Maar feit blijft wel dat dit cruciale momenten zijn in topwedstrijden als deze. En juist daarom hebben we meer moderne technologie nodig. Ik ben namelijk geen roepende in de woestijn, meerdere mensen pleiten hiervoor', zo besloot Van Gaal, die twee punten achterstand heeft op City en Arsenal, de twee ploegen die de meeste punten hebben in de Premier League.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.